Emelt szintű biológia érettségihez milyen könyvek szükségesek?
Figyelt kérdés
Kereken egy év múlva fogok érettségizni biológiából,mivel meggondoltam magam és nem akarok az általam megjelölt szakra menni. Szerintetek a mozaikos könyvek elegendőek a felkészüléshez egyedül? Ez alatt értem a 10. és 12.-es könyveket. Megéri megvenni a 11.-est is? A neten találtam egy követelményrendszert is. Ez minden évben érvényes? Azaz jövőévre is használható az útmutató? Nem orvosi a célom, szóval csak egy biosz emeltre készülnék munka mellett. A válaszokat előre is köszönöm!2018. máj. 14. 18:59
1/4 A kérdező kommentje:
A tudásomat tekintve, most kb egy hármast tudnék írni középszinten, ez is úgy maradt meg, hogy a 2 évnyi biológia "oktatás" alatt figyeltem a tanárra néha. Alapjáraton érdekel , a mozaikos könyvek szimpatikusak, sok abraval ami nekem elegge jol jon, mert vizualis vagyok.
2018. máj. 14. 19:04
2/4 anonim válasza:
Szia!
Én is biosz emeltre készülök, munka mellett, csak én idén ősszel mennék vizsgázni :)
mozaik 10-12 amivel a kezemben kelek-fekszek,
juhász kati-vargáné lengyel adrien - 130 tétel biológiából c. gyűjteményt néha átolvasom,
illetve amit jónak mondanak, szerintem én is megrendelem a nagy etele - biológiai összefoglaló-t
és ami nem maradhat el:
feladatsor-feladatsor-feladatsor!! nem érhet meglepetés :)
3/4 anonim válasza:
ja és még a mozaikos Biológia érettségizóknek 1-2 is nagyon jó, néha megjegyez olyan dolgokat, amik a "kistesóknál" nincs meg. Persze ez fordítva is igaz. A kettőt egymással párhuzamosan olvasom :)
4/4 anonim válasza:
A Mozaik bőven elég, plusz dolgok is vannak benne, ezért figyeld a követelményrendszert (tavaly voltak benne változtatások, mostanában nem hiszem, hogy lesznek).
Az érettségi felkészítő felesleges, önmagában kevés is.
A Nagy Etele-féle jegyzet ismétlésre jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!