Milyen jó egyetemek vannak? Amit személyes tapasztalat alapján ajánlani tudtok?
Ez a kérdés teljesen értelmetlen, kb milyen autó jó? kérdéssel vetekedik.
Mit akarsz tanulni?
Nagy általánosságban:
Műszaki BME
Természettudomány/bölcsészet: ELTE,SZTE,BME,DE,PTE
Orvosi/gógyszerész/fogovros: Bármelyik
Gazdaság: Corvinus
Agrár: SZIE
Jog: ELTE,PTE,SZTE,KRE,PPKE
Attól függ, hogy miben legyen jó?
Mit értesz "jó" alatt?
Ha a kérdésed arra irányul, hogy milyen hallgató-centrikus, maximálisan támogató, barátságos, segítőkész, korrekt, magas színvonalon gyakorlati tudást és naprakész ismereteket oktató, piacképes diplomát és azonnali elhelyezkedést garantáló egyetem van M.o.-on, akkor olyat én még nem tapasztaltam, de még csak nem is hallottam róla, hanem csak panaszkodást és csalódottságot mindenfelől - úgyhogy én is kíváncsian várom a válaszokat! :)
Persze, nyilván aki be..opta a statisztikákat, az jön a BME, ELTE, stb. kombókkal, de az igazság az, hogy a gyakorlatban egyik sem a jóságáról híres, inkább csak a presztízse meg a neve jó....
Én mindenképp a TVSZ-t nézegetném első körben....ahol nincs maximalizálva a tárgyfelvétel és a vizsgaalkalom oda mennék:-) Lehet persze valaki arra élvezz, hogy 3X lehet felvenni egy tárgyat és 6-9X lehet belőle vizsgázni mert keménység...de így csak stressz a köbön a 5év!
Előszőr is van 6-7-8-10 kollokvium egy félévben...hamar összejön a háromszori tárgyfelvétel akár 2-3 tárgyból is párhuzamosan....könnyebb kibukni mint gondolná az ember. A 6-9 vizsga is hamar elrepül....elég egyszer egy vizsgaidőszakban bármelyik kollokviumra nem tudni elmenni és oda három vizsga alaklom felveszed másodjára nincs szerencse és akkor hol van még a másik 4-5-6-7 vizsgád az adott félévben?
Nagyon stresszes az egész........folyamatos pengeélen tánc!
#7: Talán tanulni kellene, erre még nem gondoltál? Soha nem kellett kettőnél többször vizsgát felvennem egy adott tárgyból, pedig jó nevű egyetem erős szakára járok.
Amúgy meg szerintem a felsőoktatási törvény szabályozza hányszor lehet tárgyat meg vizsgát felvenni.
8-as kettőnél többször...miért elsőnek nem tanultál?????
Nem egyetemnéként változó.....pl van ahol korlátlan tárgyfelvétel van és korlátlan vizsgaalkalom.....
Tanulni kéne...de a stressz szétcseszi az embert és mire 5 év múlva - osztatlan- szakon kezébe veszi a diplomáját megőszül a stressztől!
Szerintem először annyit találj ki, hogy milyen irányban gondolkodsz. Vagyis: műszaki, bölcsész, gazdasági, orvosi, tanári, természettudomány, társadalomtudomány, stb.
Mert marhajól le lehet írni egy-egy szakot, egyetemet, de az nem feltétlenül visz közelebb. Én is akartam sok minden lenni: a kertészmérnöktől kezdve a gazdaságinformatikusig minden.
Végül tanárin kötöttem ki, két bölcsész szakkal. Esetleg ha a matek-magyar kombót nem tudod elengedni és van hivatástudatod, akkor ezt a tanári szakpárt ajánlanám. Én speciel az ELTÉ-re járok, csomó ilyen humán-reál tanári szakpáros emberke szaladgál itt. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!