Emelt biologia erettsegin a szobeli hany szazalekkal viszi fel az irasomat? Hany pontot?
Ha mondjuk irnek egy 60-70 % kozott ( nyilvan elore megmondani eselytelen tudom ) es a szobelimmel hany szazalekot visz fel ?
Ahhogy hogy egy stabil 70 pontot osszesen elerjek peldaul hogy lehet kalkulálni?
Ne haragudj, de ha emelt biológia érettségire mész, szerintem elvárható, hogy egy egyszerű szöveges feladattal és százalékszámítással megbirkózz.
Az írásbeli 100 pontos, a szóbeli 50. Számolgass!
Es a kerdesemmel tisztaba vannak a kedves valaszadok ? .. az iskolankban vegigkerdezzuk a tanarokat a tantargyakrol a magyarban hizza fel a szobeli az irast a legjobban mig toriben csak par szazalekkal angolbol megintcsak par szazalekkal es marad a biosz amit nem tudtam hogy ..hany %-al huz fel ..
tudok szamolni ha erdekel valakit nem az volt ankerdesem hogy kell szazalekot szamitani hanem az mennyivel tolja meg , mivel meg azt se kozoltek velunk , hogy a szobeli hany pontos ..:) de magyar ember egybol tamad
Mentalitas :)...
Nincs ilyen, hogy x tantárgynál jobban "felhúzza", y-nál meg kevésbé... (kiv. töri (ennél számít legtöbbet a szóbeli, mivel 90-60 pontos a "rendszer") és idegen nyelv (ennél számít legkevesebbet a szóbeli, mivel 33 pont kapható rá, míg az írásbelire 117)) (viszont a magyar és biosz között ebben a tekintetben nincs különbség, hisz mindkettőnél 100 pont érhető el írásbelin és 50 szóbelin)
Sőt, tudok ennél megbotránkoztatóbbat! Egy rossz-közepes szóbeli akár még le is húzhatja az eredményedet!
Pl. 65 pontos (százalékos) írásbeli mellett:
12 pontos (minimum ahhoz, hogy átengedjenek) szóbeli --> 73(össz. elért pont)*100(%)/150(max. elérhető pont) = 48%-os érettségi (nem kerekítenek felfelé, így nem 49)
20 pontos szóbeli --> 85*100/150 = 56%-os érettségi
30 pontos szóbeli --> 95*100/150 = 63%-os érettségi
40 pontos szóbeli --> 105*100/150 = 70%-os érettségi
50 pontos szóbeli --> 115*100/150 = 76%-os érettségi
Remélem most már érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!