Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudom, hogyan tovább...

Nem tudom, hogyan tovább ebben a helyzetben? Felvettek jogra, csinálom, megvannak a vizsgáim, közepesen.

Figyelt kérdés
Ez volt a szivem vágya. De most így a közepén kezdek elbizonytalanodni, hogy valóban jó leszek-e jogásznak, vagy csak valami alantas munka jut, egyáltalán képes leszek-e végigjárni és különben is annyian vagyunk. Különösebb protekióm lesz sem lesz. A szüleimnek nem mondanám, mert agyon is csapnának.
2018. máj. 5. 18:34
1 2
 11/15 anonim válasza:

Normális, hogy a 2-3. év körül elbizonytalanodsz, ez pont az a senkiföldje, amikor már régóta csinálod ahhoz, hogy az újdonsága izgalmas legyen, de még nem elég ahhoz, hogy a magad által választott, igazán érdekes dolgokkal foglalkozhass. Simán lehet, hogy az évfolyamból sokaknak hasonló kétsége van, de ők se akarnak róla beszélni.

Szerintem fogadd el, hogy most ilyen érzéseid vannak és hogy ez normális, de ne "engedelmeskedj" a kétségeidnek. Később úgyis elmúlnak (illetve jönnek helyette másmilyen kétségek :))

2018. máj. 6. 10:56
 12/15 anonim ***** válasza:
#10 Passziváltam egy félévet, elkezdtem dolgozni. A követhező félévben megcsináltam a hiányzó tárgyakat, és azokat, amik nem voltak ráépülők. Így most csúszok, és időnként kaotikus a tanrendem, de legalább már tudom miért csinálom. Sokat számít, ha az ember nemcsak a vizsgákra tanul rengeteg, olykor száraz és unalmas elméletet, hanem a gyakorlatban is látja a dolgok működését.
2018. máj. 6. 17:10
 13/15 A kérdező kommentje:

Én nem szeretnék passziválni.

Eleve évvesztes vagyok.

Érettségi után egy évet kihagytam.

Tehát eleve 20 évesen kezdtem.

2018. máj. 6. 17:52
 14/15 anonim ***** válasza:
Még így is nagyon fiatal vagy, úgyhogy kár emiatt aggódnod! Nem akartam azt sugallni, hogy neked is azt az utat kellene bejárnod, mint nekem. Mivel a jog nagyon szerteágazó, érdemes lenne arra koncentrálnod, hogy melyik irányba szeretnél elindulni. Pl. egy spec. jogterület - ismerek olyat, aki kifejezetten sportjogra szeretett volna specializálódni, ezért ehhez a területhez kapcsolódó szabválokat vett fel-, a magán- vagy a közszférában képzeled-e el a jövődet, ha a nyelvekkel szeretnéd kombinálni a diplomádat, elvégezhetsz mondjuk egy angol jogi szaktolmács szakjogász szakirányú továbbképzést - szóval rengeteg lehetőség áll előtted. Ezért is lenne érdemes átbeszélni a jövőbeli terveidet (karrier+magánélet) egy szakemberrel, hogy letisztuljon minden. Hidd el, sokkal könnyebb újra megtalálni a motivációt, ha tudod, hogy hova szeretnél eljutni.
2018. máj. 7. 12:23
 15/15 anonim ***** válasza:
Első olvasásra azt hittem, én tettem fel ezt a kérdést. Ugyanebben a cipőben járok. Érettségi után elkezdtem egy orosz nyelvszakot, majd rájöttem, hogy egy orosz alapszakos bölcsész diplomával semmit nem érek el, így jelentkeztem a jogra (másik álmom). Harmadéves vagyok, és őszintén elbizonytalanodtam, hogy van-e értelme egyáltalán a diplomámnak. Őszintén szólva mindegyik jogág érdekel és szívesen tanulom, nem tudom eldönteni, hogy melyikkel foglalkoznék életvitelszerűen... Most nekiálltam ismét nyelveket tanulni, minél több felsőfokú vizsga letétele a célom diplomáig.
2019. márc. 15. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!