Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudom, hogyan tovább...

Nem tudom, hogyan tovább ebben a helyzetben? Felvettek jogra, csinálom, megvannak a vizsgáim, közepesen.

Figyelt kérdés
Ez volt a szivem vágya. De most így a közepén kezdek elbizonytalanodni, hogy valóban jó leszek-e jogásznak, vagy csak valami alantas munka jut, egyáltalán képes leszek-e végigjárni és különben is annyian vagyunk. Különösebb protekióm lesz sem lesz. A szüleimnek nem mondanám, mert agyon is csapnának.
2018. máj. 5. 18:34
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Ha volt már valaki ilyen helyzetben,jó lenne,ha írna valamit.

Vannak éf.társaim,akikkel jóban vagyok,de velük nem akarom megosztani a kétségeimet.

2018. máj. 5. 18:38
 2/15 anonim ***** válasza:

Túlgondolod. Ha szereted az órákat, szereted tanulni, akkor ilyenen ne gondolkozz. Miért ne tudnád elvégezni? Ha elég jó vagy, akkor kapni fogsz munkát. Csak meg kell érte küzdeni. De ez minden területen így van (mostanság nagyon promótálják, hogy informatikusból hiány van, de ha valaki nem elég jó, hidd el, hogy nem fogják felvenni - annak ellenére sem, hogy munkaerőhiány van, tehát az, hogy egy ágazatban mennyire telített a piac majdnem lényegtelen).

Ha pedig nem szeretsz bejárni órákra, akkor gondold át, akkor gondold át mivel foglalkoznál szívesen. Másra ne hallgass (szüleidre se, a te karriered).

2018. máj. 5. 18:49
 3/15 A kérdező kommentje:
Én akartam ezt a sulit,apám kf végzettségű,ő nem mondott semmit, anyám diplomás,ő csak annyit mondott, hogy mivel nem vagyok ostoba lány,jó lenne egy diploma.De senki nem erőltette.
2018. máj. 5. 18:58
 4/15 A kérdező kommentje:
A másik dolog,amin gondlkodtam,az a tolmácsolás,fordítás,bár,ahogy megnéztem,itt is telített a piac
2018. máj. 5. 19:02
 5/15 anonim ***** válasza:
Ne azon aggódj, hogy mi lesz ha... Azt tanuld, ami érdekel. Ha a jog és nem gebedsz bele a tanulásba, akkor tanuld azt. Ha a nyelvek érdekelnek, hagyd ott az egyetemet és tanulj nyelveket. Az, hogy kinek hogy alakul az élete, nem lehet most megmondani. Semmire nincs garancia. De lehet, hogy sok szerencsével gyönyörű izgalmas munkát fogsz végezni. Tehát ne aggódj, hanem azt tanuld, ami érdekel. Egy asztalos is lehet milliomos, és egy közgazdász is lehet munkanélküli.
2018. máj. 5. 19:38
 6/15 A kérdező kommentje:

Utolsó,köszi.

Az a baj, hogy reálokhoz síkhülye vagyok.

Teát mindneképp magyar-töri-nyelvek vonal kell,h maradjon.

2018. máj. 5. 19:46
 7/15 anonim ***** válasza:
A helyedben végigcsinálnám az egyetemet, és mellette letennék pár nyelvvizsgát. (Szaknyelvit vagy felsőfokút.) Már előnnyel indulnál a többiekkel szemben. Pályázhatnál Erasmus ösztöndíjra, gyakornokoskodhatnál ügyvédi irodában (többször látok hirdetést, amiben x-edik éves joghallgatókat keresnek a háttérmunkák elvégzésére), beszélhetnél a tutoroddal, ha van, vagy egy pszichológussal. Alapvetően természetes, ami most történik veled (elbizonytalanodás), de kellene valaki vagy valami, aki/ami segít tovább lépni. Ne add fel!
2018. máj. 6. 07:34
 8/15 A kérdező kommentje:

Utolsó,köszi.

a szüleimnek nem is merek szólni a bennem dúló harcokról,mert elájulnának

2018. máj. 6. 08:26
 9/15 anonim ***** válasza:
Ismerős a helyzet, én is jártam hasonló cipőben. (És elkövettem azt a hibát, hogy elmondtam anyukámnak, aki persze jól kiborult.) Ezért is célszerűbb olyasvalakivel beszélni róla, aki objektív tud maradni.
2018. máj. 6. 09:35
 10/15 A kérdező kommentje:

És mi lett?

Nem vagyok egyébként egy csapodár,sem bulimaca,nem célom a láblógatás.Csak valahogy érdekes, hogy most kezd elhomályosulni a látásom,most,hogy isztána kellene maradni.

2018. máj. 6. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!