Továbbtanulás Debrecenbe. Vélemények, tapasztalatok a debreceni egyetemről, kollégiumokról?
A Debreceni egyetemen szeretnék tovább tanulni,magyar szakos tanárként.Még csak jövőre érettségizem de nem árt időben elkezdeni gondolkozni a pályaválasztáson...Szóval az érdekelne elsősorban,hogy akik Debrecenbe tanulnak milyen tapasztalataik vannak az egyetem kapcsán? Milyen a légkör a sulin belül ...tanárok-diákok-felsőbb évesek viszonya? Mire számíthatok ha erre az egyetemre jelentkezek? A tanulás mellett milyen programok,lehetőségek adottak?
Mennyivel másabb belecsöppenni ebbe az egészbe a középiskolás évek után?
Valószínűleg kolis leszek...A kollégiumon belül milyen a hangulat, a szállás,a közösség? Fogok tudni tanulni rendesen,vagy lesz ami elvonja a figyelmem a tanulásról? Minden vélemény,tapasztalat érdekel.
Köszönöm a válaszokat előre is :)
A tanulás mellett szinte mindig rengeteg program van. Az egyetem emellett nagyon jó viszonyt ápol rengeteg külföldi egyetemmel, szinte bárhova kimehetsz, akár az USA-ba is. Annyi tanácsot adnék, hogy ne féljetek a tanároktól, legyen egyfajta kommunikáció, mert akkor tudnak segíteni stb. (nyilván ez a tanároktól is függ, hogy mennyire távolságtartók) Nálunk voltak tanárok, akik megkérdezték pl minden héten, hogy hogy vagyunk, hogy telt a hétvége/szünet stb. és mi alig mertünk válaszolni, megvolt ez a távolságtartás. Ezzel azt értük el hogy kicsit "köcsög" lett velünk. De ahogy teltek a félévek, egyre közvetlenebbek voltunk vele, visszakérdeztünk, hogy ő hogy van stb. és sokkal kedvesebb lett velünk, közvetlenebb. Nyugodtabban tettünk fel neki egy kérdést, többet beszéltünk az óráján.
Am az előző voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!