Most akkor az orvosira kötelező a biosz emelt?
Vagy lehet kémiából vagy fizikából emeltezni és bioszból középszinten?
Olyat is hallottam, hogy 2 emelt szintű kell.
Csak akkor írjatok, ha tényleg tudjátok, találgatást hallottam eleget.
Lehet kémia vagy fizika emelt és biosz közép is.
Barátnőm emelt kémiát csinált és közép bioszt és most lesz harmadéves.
A két emeltet még nem tették kötelezővé az orvosin, de megvannak a módszerek rá, hogy muszáj legyen megcsinálnod. Addig emelik a ponthatárokat, hogy másképpen nem fogsz tudni bejutni.
A két emeltről :
Van két felsőfokú nyelvvizsgám (angol, német), ergó két emeltből nem fogok több pontot kapni, csak egyből és abból is csak 30-at, mert már van 50-em a nyelvvizsgák miatt (amiből szinén csak egy számít). Lényeg: hacsak nem teszik kötelezővé, nekem teljesen felesleges két emelt, mert nem kapok értük pontot.
Ezért lenne lényeges, hogy kell-e kettő.
Azért fogják egy-két éven belül az emelteket kötelezővé tenni, hogy egy orvosi egyetemre ne nyelvvizsgával kerülj be, mert nem nyelvészeket keresnek.
Amúgy igen, a biosz már kötelező emelt, elfeledkeztem róla.
Első voltam.
Első vagyok, utánanézegettem és mégiscsak jól emlékeztem, hogy MÉG nem kötelező a biosz emelt.
Egy emelt kötelező, de mindegy, hogy melyik tárgyból.
Olyan pedig nincs, hogy "addig emelik a ponthatárt". Nem emeli senki, a jelentkezőktől függ...
És baromság, hogy "nem nyelvvizsgával kellene bekerülni". Utálom ezt a szöveget. Úgy is kelleni fog neki nyelvvizsga a diplomához, és ha vki nem csinálja meg gimiben, egyetem mellett marhára nem lesz rá ideje. Ha meg van nyelvvizsgából pontja, minek rontsa az esélyeit még egy emelttel? Teljesen felesleges.
Egyetemen úgy sem azokat tanulják, amik az emeltre kellenek, szóval teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!