Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek a Gödöllői...

Mi a véleményetek a Gödöllői Premontrei Gimnáziumról?

Figyelt kérdés
A természettudományos szakon gondolkozom. Milyen a közösség? Nehéz bekerülni? A tanárok milyenek? 4,5 az átlagom most hetedikben. Bioszom:5D kémiám erős 4-es
2018. ápr. 26. 20:51
 1/1 anonim ***** válasza:
84%

Szia! 😊

Véleményem szerint az egyik legszuperebb iskola az országban...ha nem a legjobb! Többségében pozitív véleményem vannak róla.

A legjobb választás, hiszen utána bárhová felvesznek, amit szeretnél, maximálisan felkészítenek, ugyanakkor nem egy tipikus “aszalógép” iskola. Utána bőven van időd sportolni, művészeti tevéknységeket végezni, és nem a magolásra, hanem az önálló, releváns gondolatokra épít.

Mivel ez egy keresztény iskola, a tanárok többsége emberséges (persze itt is van néhány nehezebb eset), de ugyanakkor 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy szuper jó lesz az érettségid, bárhová mész, garantáltan felkészítenek. A biosz-kémiát tagozat nagyon jó, fantasztikus, jófej tanárokkal, egy csomó programmal: labor, terepgyakorlat...stb. bár én anno nem oda jártam, de tudok róla egyet s mást. 😉

Ez össze sem hasonlítható egy tipikus “magyar gimivel”, mivel ez egy egyházi fenntartású magánintézmény.

Itt tényleg mindenre van igény: gyönyörű modern épület, péntekenként kb. félévente 3-4x különféle rendezvények - 24 órás kosár, farsang, projektnapok, állandó foci mérkőzések, ahol szurkolhatsz az osztályodnak. 😄

A bekerülés nehézsége relatív, ugyanis itt nem csak a felvételit kell jól megírnod. Ha jól tudom, természettudományból külön van felvételi, amire előre megadják a követelményt, de ebben nem vagyok biztos.

Továbbá van hitéleti elbeszélgetés. Ha tudod a tíz parancsolatot, és van egy alapműveltséged ebből, akkor garatálta bejutsz.

Viszont tudd, hogy akármennyire keresztény iskola, és ide egy csomó jómódú “elit” család gyereke jár, bemutatkozáskor rengeteget számítanak a külsőségek.

Legyél határozott, magabiztos, és a szüleid is. Nem szabad szerénykedni, de azért legyél őszinte. 😄

Közösség... Ez már jóval heterogénebb. Ugyanis az iskolában mindig is volt egy kis hierarchia rendszer. Az A osztály a szuper, ahová minden tanár és “gödöllői menő szülő” benyomja a gyerekét. Megkapják a legjobb faktos tanárokat, így nekik talán egy kicsit többet szabad, mint másoknak. Nem mellesleg az osztályátlaguk szinte mindig 4,7 fölött van, de van olyan osztály, ahol ez 4,9!

Ha valaki nyelvi osztályba megy, akkor garantált, hogy aranyos osztálya lesz, és minden ismeretanyagot megkap ahhoz, hogy egy jó erős és magas szintű nyelvvizsgát tegyen 2, de akár 3 nyelvből. A most kéne választanom, talán ezt jelölném meg, mert jobban jártam volna vele minden szempontból.

Ês a C osztály...a “plebs”... alapvetően ide is legalább olyan jó eszű diákok járnak, mint a másik 2 osztályba, de sajnos mégis kicsit mellőzve vannak a többi osztályhoz képest versenyeredményekben, OKTV-Ben..stb.

Ez természetesen a biosz-kémiásokra annyira nem vonatkozik, mert ők egy külön tagozat, egy “másik világ” az iskolán belül.

2018. jún. 13. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!