Mit tennétek a helyemben?
18 éves lány vagyok. 1 hét múlva megkezdődik a szóbelim..
Dunaújvárosi Főiskola andragógia szakára és a Kodolányi János Főiskola ugyancsak andragógia szakára jelentkeztem.
Irásbeli eredményeim nem úgy sikerültek, ahogyan vártam, a magyaron és az infon kivül. nah meg a matekon.:)
Magyar: 100/60
Matek:100/27
Info:120/53
Töri:90/39
Angol: 120/32
Tehát nem túl jók.. főleg a töri és az angol.. :S
Nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy felvegyenek, bár igyekszem tanulni, de azt mondják most nagyon magas lesz a ponthatár andragógián...
Van pár lehetöség arra az esetre, ha nem vennének fel:
-Októberben kijavitanám a töri és angol érettségimet aztán jelentkeznék vagy februárban keresztéves képzésre vagy szeptemberben. aztán ha szeptemberben mennék csak főiskolára akkor addig letenném az angol középfokú nyelvvizsgát..
-Elmegyek egy OKJ-s képzésre. ( bár nem nagyon tudom , hogy milyen szak érdekelne.. esetleg cukrász vagy mozgókép...)
Nah most azt nem nagyon tudom hogy ha kiderül az érettségi eredményem még júniusban, és esetleg nem vennének fel pontok alapján, akkor lehet költségtérítésesre jelentkezni 2010 szeptemberben indulo képzésre?
Ti mit csinálnátoK?
Köszönöm előre is a tanácsokat.
Ha marad hely pótfelvételin arra a szakra,jelentkezhetsz költségtérítésesre..
de sztem ne tedd!
inkább javítsd az eredményeket,és aztán felvételizz ÚJRA keresztfélévben.
Amúgy én Szegedre járok andragógia szakra,most végzek,pénteken lesz az államvizsgám:O..Ha esetleg lenne kérdésed,írj privátban:d
sztem tévedsz kedves 3.!
magasak a ponthatárok andragógiára
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Honnan gondolod hogy elég?:S
Most kiszámoltam, eddig irsábeli eredményeim alapján 206 pontom van, ami még fog nőni, mert tanultam és tanulok szóbelire, de azt mondják 400 körül lesz most pl. a DF-en az andragógia.
És esetleg pótfelvételin bármelyik másik szakra is jelentkezhetnék pl államilag támogatottra HA VAN HELY?
szokott lenni államis hely pótfelvételin is,de elég kevés...andragógián nem is valóüszínű h.lesz:S
elég népszerű szak
jah és jelölhetsz pótfelvételin más szakot is,de csak egyet lehet!!!
szóval necces!
Kezdek is letenni róla.. dejó lett volna tavaly érettségiznem.:( akkor még csak 160 pont volt.
Lehetséges ,hogy szinte triplájára felmegy? :( :|
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!