Levelezőn szeretném letenni az érettségit munka mellett. Van valakinek erről valami tapasztalata?
Mennyi időnként kell vizsgázni? Milyen formában történnek a számonkérések? Megadják az anyagot amit meg kell tanulni? Nehezebb mint középiskolába járni?
Kérem akinek van tapasztalata az írjon
Többféle iskola van.
Attól is függ, hogy hány osztályod van meg, mert először ugye a maradék osztályokat ki kell járni.
Van olyan suli, ahol egy év alatt egy osztályt végzel, de olyan is, ahol kettőt is elvégezhetsz.
Van, ahol többet be kell járni, van, ahol kéthetente egy szombaton (utolsó évben minden szombaton) is elég.
Év közben legalább 3 jegyet kell kapj minden tárgyból, hogy le tudjanak zárni. Dolgozatok ezért többé-kevésbé folyamatosan vannak, hogy egyszerre ne sok tárgyból kelljen vizsgázni. (Egyszer-egyszer felelés is előfordulhat, előre megbeszélt időben és anyagból)
Természetesen megadják az anyagot.
Munka mellett persze, nehezebb tanulni, de ha csak a tananyagot nézed, meg a számonkéréseket, akkor sokkal könnyebb, mint a nappalis középiskola. (Hiszen az óraszámoknak csak a töredékét kell teljesíteni.)
Ez iskolafüggő. Nézz ki egy sulit és ott kérdezz meg mindent. Estin általában nagyon rugalmasak, pontosan azért, mert a többségnek más elfoglaltsága van.
Én jártam nappalira, majd újrakezdtem mindent estin és végül ott is fejeztem be. Nehezebb, igen. Attól függ, mit akarsz. Én jó jegyeket szerettem volna. Aki csak át akar menni, annak kevesebb energiabefektetés is elég, persze ide is tanulni kell, mert nem egyszerű az érettségi.
Nálunk mindig leadták az anyagot és ugyanúgy mint nappalin, elmondták hogy miből lesz a számonkérés.
Bele kell vágni és kész. Ha látják hogy csinálod, nem lesz céljuk megbuktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!