Levelezős egyetem mellett lehet szakácsként dolgozni? VAGY NEM FÉR ÖSSZE? HIÁBA?
Teljesen pályakezdő, Szakács OKJ-vel.
Levelezős egyetem mellet ami:
havi 1 alkalom szerdától-szombatig
+szakma gyakorlat, ami évente 2-3hét egyben, napi 8 óra
Lehet így levelező mellett szakácsként dolgozni?
Tudom, hogy munkahelye válogatja.
De mennyire gyakori, h Szakács munka mellett valaki levelező suliba jár?
Vendéglátóban, szakácsoknál van ilyen, h suli miatt akkor úgy csinálják a beosztásom, elengednek? Nem fizetett szabadságra gondolok NYÍLVÁN, hanem fizetetlen szabadságra.
Vagy így pályakezdőként, Szakács okj-vel, ha jelentkezem munkákra és mondom, hogy levelezőn egyetemre járok, ez miatt havonta van 1x4nap, néha, ritkán 2x4nap egybe amikor nem tudok menni dolgozni + szakma gyakorlat miatt lesz olyan évente 2-3 hét amikor nem tudok menni, akkor EZZEL NAGYON PROBLÉMÁZNAK, ESÉLYTELEN VAGY ELFOGADJÁK?
Nem menza szakács munkáról van szó, azt nem szeretném. Hanem étterembe vagy pizzériába.
Aki benne van a szakmában az lehet találkozott már olyannal aki mellette tanult levelezőn vagy csak tudja, hogy általában mennyire lehet ezt vagy éppen, h mennyire nem.
Nagyon köszönöm!
Az még hozzá tartozik, hogy nem Budapesten élek, hanem vidéki egyetemi város.
Meg, h az oktatási napokon, ha elengednek fizetetlen szabadságra.
Akkor az már azt jelenteni, h suliba vagyok és dolgozok kb. ennyi, nincs szabadidő?
Vagy pálykezdő szakácsként is lehet találni, havi 15 napos munkát amiből nem lesz 20-25 nap? VAGY NEM GYAKORI?
A munkáltatóval kell ezt megbeszélni, hiába írnám azt, hogy van, aki megengedi ha a tiéd nem fogja tolerálni.
Amúgy is nálunk az egyetemen a levelező az péntek-szombat minden héten.
Ezzhez képest a havi egy alkalom szerdától-szombatig eléggé baráti. Simán tervezhető mellette normál munkaidővel is.
A szakmai gyakorlat meg simán kérhető a szabadságra.
Amúgy eléggé ritka az, hogy valaki szakács munka mellett tanul. A szakács szakma nem könnyű, robotolni kell rendesen. Illetve a szombat-vasárnap általában csúcsnap, szóval az mindig dolgozós ha egyedül vagy szakácsként.
Illetve ugye az egyetem.. azért oda tanulni is kell, mert lesznek elvárások.
Nem csak annyi, hogy bejárok... te 4 nap alatt kapsz meg annyi anyagot, amit mások 1 hónap alatt 4-5 napos turnusokba beosztva.
Elég egyszer nem készülni valamiből normálisan, vizsgaidőszakban annak böjtje lesz.
Szóval munkáltatóval kell megbeszélni és a saját képességeidet kell ismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!