Vegyészmérnök vagy gyógyszerész?
hát a gyógyszerészen rengeteg magolás meg sok kémia is van a nehézsége vetekszik az orvosiével (na jó azért nem olyan nehéz )
gyógyszerésszel tudom hogy sok lehetőség van a vegyészmérnikkiről nem tudok sokat de gyógyszerész diplomával kutatni is mehetsz
szerintem nagyon szinvonalas a sote képzése a többiröl nem tudok sokat
Ha a kettő közül kellene választani, akkor gyógyszerésznek mennék. Több a munkalehetőség. Ha más nincs, akkor el lehet menni átmenetileg patikázni.
Amúgy én vegyész vagyok, ELTE-n végeztem vegyész Msc-t. 7 éve dolgozom egy cégnél, most kapok pótlékokkal mindennel együtt havi bruttó 217.000Ft-ot, úgy hogy még Bp-re is kell ingáznom, mert helyben nem volt a végzettségemnek megfelelő állás hosszú ideig.
Anno egyetemi jelentkezésnél én is a gyógyszerész szakot jelöltem meg másodikként. Ismerek konkrétan gyógyszerészeket. Volt osztálytársam is gyógyszerésznek ment, akivel azóta is tartom a kapcsolatot. De egyetemen is volt közös gyakorlatom SOTE-s gyógyszerészekkel. Így nagyjából képben vagyok mit tanulnak. Náluk rengeteg hatástan van. Gyógyszerek, mint kémiai vegyületek hatásait, hatásmechanizmusát tanulják nagyon részletesen az általános kémiai tárgyakon felül.
Mi vegyészek inkább elméleti szakemberek vagyunk kutatásban. Laborban többnyire lombik méretben dolgozunk. Míg a vegyészmérnökök gyakorlatiasabbak, üzemi körülmények közötti gyártásban dolgoznak.
Egyik sem könnyű szak. A gyógyszerészek kémia-biológia, a vegyészek kémia-matematika, a vegyészmérnökök kémia-fizika vonalon erősebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!