Szerintetek lesz még esélyem gyógypedagógusként elhelyezkedni? (bővebben lent) Nagyon elrontottam vagy van még kiút?
29 éves vagyok, 21 éves korom óta Angliában élek,de nagyjából csak gyárban, takarítóként, konyhai kisegítőként dolgoztam, viszont mindig tudtam,h nem ez életem célja és ennél jóval többre vagyok képes. Most készülök hazaköltözni, Természetvédelmi szakra jelentkeztem, de úgy olvastam mindenütt,h azzal nem lehet elhelyezkedni (imádom a Természetet),a másik szenvedélyem meg,h embereken segítsek és ezért gondoltam arra,h mivel a gyógypedagógiát nem jelöltem meg idén,de jövőre megfogom, s a gyógyped.asszisztens OKJ-val plusz pontot kaphatok.
A kérdésem az,hogy nem túl késő (és égő? mert szégyellem magam,h gyakorlatilag 8 évet elpazaroltam Angliában "kulimunkára") és 30 évesen elvégezni a gyógyped. szakot úgy,hogy ha semmilyen tanári tapasztalatom nincsen (egy teaching assistant level 1-es képzést még elvégzek,mielőtt hazaköltözök). Szóval, nem késő? Ilyen gyatra múlttal,elvesztegetett idővel, de nagyon nagy lelkesedéssel el fogok tudni helyezkedni otthon,Magyarországon? (Tervezem,h a diploma után lovasterapeuta tanfolyamot, és színterapeuta szakot is elvégezném szívesen).
Minden hozzászólásnak, bátorításnak örülök!
Köszönöm szépen a választ mindenkinek, nagyon jól esett. Kicsit aggódtam,hogy mire végeznék lennék kb, 35 éves (ha a 2 éves OKJ-s gyógyped. asszisztensit is megcsinálom, plusz pontért)és nehéz versenybe szállni a fiatalabb 24-25 évesekkel.
Az életszínvonal lehet alacsonyabb lesz,de inkább csinálom azt,amit szeretek, mint életem hátra lévő részében a pénzt kergessem, kulimunkával.
Köszönöm mindenkinek a biztatást!
Szerintetek érdemes nappali tagozatra mennem? Félek, ha levelezőre mennék, végzettség/szakma hiányában nem találnék munkát és nehéz lenne az albit kifizetni, ha viszont nappali tagozatra mennék a kollégiumot simán tudnám fizetni. 4 év nappali tagozaton 30 évesen nem ciki? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!