Tovább tanulás tolmács és fordítónak ?
Nem is kérdésem van hanem útbaigazítást...most egy kettannyelvű középiskolába járok 4-4,5-ös közötti átlaggal
Nagyon megy nekem az angol meg a román nyelv, de mellette tanulom a franciát is...
Ezután milyen lépéseket kellene tennem hogy fordító és tolmács legyek?
Debrecenben szeretnék tovább tanulni a bölcsészettudany karon, de nem tudom hogy ehhez kell e alap képzés vagy sem...
Vagy milyen lépéseket kene tennem...
köszönöm válaszotokat
Alapszakra? Tényleg teljesen mindegy, ami érdekel. Annyiból érdemesebb lehet nem nyelvi szakra menni, hogy így más tudományterületekbe is belekóstolsz egy kicsit, több lábon állhatsz, és könnyebben lehetsz akár szakfordító is, amivel jóval többet lehet keresni.
Ha pedig a mesterszakra gondoltál... ez leginkább a nyelvektől függ. Nem akarok butaságot mondani, nem végeztem ilyen képzést. Szerintem a nagyobb egyetemekkel (ELTE, SZTE... etc.) nagyon nem lősz mellé, de erre valószínűleg tényleg olyan tud válaszolni, aki ilyenen tanul(t), vagy tanít(ott).
Köszönöm válaszodat
Ha vannak még tippek vagy akar tapasztalatok akkor szívesen várom őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!