Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha elmondom tökéletesen az...

Ha elmondom tökéletesen az irodalom tételt, de a nyelvtanhoz nem szólok hozzá, attól még érvényes az érettségim? Mert így bőven meglenne a 10%, de nem tudom érvényes-e :S

Figyelt kérdés
2010. jún. 10. 20:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
sztem igen
2010. jún. 10. 20:29
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem azért, de a nyelvtan érettségi a legkönnyebb.
2010. jún. 10. 20:34
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is sokkal jobban fekszik az irodalom... Érvényes úgy is, egybe számítják, de probálj leglaább vmit a feladatról makogni:) Ha az irodalmat ilyen jól tudod, pár pöttyöcskét össze tudsz kaparni mert van ami fedi egymást.
2010. jún. 10. 20:36
 4/14 A kérdező kommentje:
jaj, ezt csak példaként írtam, a nyelvtan jobban megy, lehet úgy kellett volna kérdeznem :D de nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2010. jún. 10. 21:59
 5/14 anonim ***** válasza:
De mindenhol ugyanúgy zajlik a nyelvtan érettségi? Mert mi korábban úgy hallottuk irodalom után kapsz egy két feladatot és végezd el (mondatelemzés...) És ez így tényleg könnyűnek hangzik, de mi tanártól nagyon durva nyefa tételeket kaptunk, baromi nehéz megtanulni. :S Vagy az egész tanárfüggő? Elvárhatja, hogy az egészet mondjuk el, ami a tétel? :S
2010. jún. 11. 10:53
 6/14 anonim ***** válasza:

NEm lesz időd a tételről elméletben sokat beszélni.

5perc van a nyelvtan érettségire.

Felvezető szövegnek kell kb két mondatot mondanod, utána gyakorlatban levezetned, a feladat alapján a válaszodat. Feladatközpontú, le is pontoznak ha elbszd az időt az elmélettel.

2010. jún. 11. 11:04
 7/14 A kérdező kommentje:
igen, meg tényleg tanárfüggő, nekem van egy könyvem amiben 40 tétel van, ebből választották ki a 20-at, ami nagyon könnyű, a másik 20 pedig nagyon nehéz, szóval mi jól jártunk :D
2010. jún. 11. 11:28
 8/14 anonim ***** válasza:

nyelvtan is nagy sz*pas lenne, legalabbis nalunk. nekunk a tanar joarc volt es megadta a feladatokat, es hat a legproblemasabb kerdeseket teszik fel termeszetesen (hangsulyozom, nalunk), szoval lehet bukta lenne, ha nem lennenek meg a feladatok:)

irodalomba amugy meg bele se szagoltam...

2010. jún. 11. 12:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Nah ha 5perc van rá, akkor nem hangzik túl vészesnek. Akkor max 10 az irodalom..? :S

Nah itt egy kis leírás, ami nekem sok újat mondott. :D

[link]

2010. jún. 11. 13:20
 10/14 anonim ***** válasza:

igen 10 az irodalom, 5 a nyelvtan... És ebbe beleszámít a két perces bevezető mosolygás is :)))

Mivel feladatközőontúak nem nehéz kitölteni ezt az időt, bár nekem irodalomra néhol kicsit kevésnek bizonyul...

2010. jún. 11. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!