Ha a BME-n mérnökinformatikán a német képzésre jelentkezek, mennyivel lesz kevesebb szabadidőm naponta?
Ezt ki mondja meg??
Nyilván aki magyar képzésen van az nincs németen és fordítva... az egyetem meg olyan amilyen.
Van akinek az egész napját elveszi, és vannak a zsenik akik odafigyelnek és elsőre megértik.
úgy hallottam, hogy német képzésen majdnem ugyanaz a tananyag, viszont a kiscsoportok miatt nem szopatnak a tanárok annyira..
úgy tippelném, hogy még több szabadidőd is lenne, de nyilván ezt az tudja megmondani, aki mindkettőt végigtolta, olyan pedig nincs.
0,7 lett az átlagja? U wot m8? A németes tanköröknek a legjobb az átlaguk (IMSC után).
Elvileg ugyanaz a tananyag, de például analízisből szerintem könnyebb a számonkérés a németeseknek. De van olyan tárgy ahol ugyanazt a zh-t írják mint a magyarul tanulok. A tanárok többnyire korrektek, bár van 1-2 aki nem igazán tud németül, de a többség jó.
Nyilván a nehézség attól függ, hogy mennyire tudsz németül... A tananyag nem különbözik sokban..
Hát ha nem is adnak le kevesebb anyagot más a számonkérés, és sokszor könnyebbnek tűnik. Lehet, hogy nem könnyebb...
És az analon kívül a prog2 másmilyen felépítésű. És mivel a Prog2 magyaron borzalmas, így az is "könnyebb"...
Szia!
Én németes vagyok, szóval magát a német képzést elég jól ismerem, cserébe a magyart nyilván kevésbé.
Egyrészt az semmiképp nem pontos, hogy a németes tankörnek 0.7 lett volna az átlaga. A villanyos tankör fel idén itt hagyta az egyetemet/német képzést, így persze marha rossz lett az átlaguk; az infós tanköré 3-4 közötti, ami a BME-n nagyon jó. A tavalyi villanyos németes tankörnek lett a második legjobb az átlaga a villanyos tankörök közül, az infós tankör meg az elmúlt 3 évben a legjobb átlagot produkálta.
Idén egyébként a programozás alapjai 1 nevű tárgyat egy elég rossz előadó tartotta, míg a magyaron egy nagyon jó; cserébe a második félévben fordult a helyzet: a prog2-t tartja egy nagyon rossz tanár magyaron, a németes prog2 meg nagyon jó.
Nekem B2 nyelvvizsgám van (emelt érettségivel szereztem, 73%-os lett), és most jöttem haza Karlsruhéból, semmi bajom nem volt soha a némettel se kint, se itthon. Persze ha valaki éppen hogy csak átmegy a nyelvvizsgán, akkor annak lehetnek nehézségei.
Tárgyakról ennyit tudok írni:
Bevezetés a számításelméletbe 1: ugyanaz mint magyaron, egy nagyon jó tanár tartja; még a ZH-k is megegyeznek
Analízis 1: 1-2 félévben lemegy ugyanaz az anyag, mint magyaron, az előadó jóindulatú, de kissé kiöregedett már. A ZH feladatai eléggé sablonosak évről-évre, szóval jól lehet készülni korábbi évek feladatsoraiból
Digitális technika: ugyanaz mint magyaron, egy fiatal, pörgős, és egész jó előadó tartja, szintén a ZH-k is megegyeznek a magyar képzésen írtakkal
Programozás alapjai 1: idén egy elég rossz előadó tartotta, de ez jövőre ha minden igaz változik, nekem anno nagyon jó volt az előadóm. A legnagyobb gond talán az volt idén, hogy a ZH-k a korábbiaknál jóval nehezebbek voltak, mivel az illető most tartotta először ezt a tárgyat, szerintem szimplán nem tudta belőni a ZHk nehézségét.
Fizika: na itt szívsz egy kicsit ifósként, mivel a villanyos fizikát kell hallgatnod infós létedre. Két tanár tartja, az egyik egy jobb középiskolai tanár stílusában, a másik követhetetlen módon, diákkal
Emellett a közösség nagyon jó, ha van kérdésed, privátban nyugodtan kereshetsz :)
#8-nak minden szava igaz, üdv egy vén németes :D
Maximum napi egy órával több időd megy el vele, nem a német képzés a nehéz, hanem a BME. Nekem közép nyelvvizsgám volt, amit szó szerint viccből tettem csak le és különösen bajaim nem voltak a némettel. Életem egyik legjobb döntése volt a német képzés, a BME már nem biztos :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!