Mik a hiányszakmák 2018-ban?
Ez valóban nem egy erős szakma, de a lényeg megvan, mármint a papír. Informatikai rész mennyire áll közel hozzád? Manapság a programozóknak nagyon jól megy, a helyedben megpróbálkoznék egy OKJ tanfolyammal. Vagy ha értesz hozzá, akár így is megpróbálkozhatsz pár állással, tanfolyam nélkül. Némely munkáltató úgyis csak a tudást nézné, ráadásul egy (úgyahogy) hasonló beállítottságú diplomád már eleve van.
De egyébként miért ezt a szakot választottad? Valami mérnökinfói vagy akár gazdaságinfó sokkal kedvezőbb lett volna.
Első vagyok. Bár az lemaradt, hogy mennyi informatikát tanultál? Mert némely egyetemen elég keményen tolják, de van ahol szinte alig ülnek gép elé.
Vagy ha jól tudom pedagógiát is tartalmaz ez a szak? Tanítással próbálkoztál? Hátha jobban fizet.
Igen, az ECDL az elég kevéske.
Pedagógia része volt a szaknak ugye? Ha igen, akkor miért nem próbálsz meg egy általános sulit? Ott akár infótanárnak is elmehetsz, oda elég lehet az ECDL ismerete, plusz még tudod magad tovább is képezni. És nem hinném, hogy 70 ezreket keresnének ők is. (Bár ez nem biztos..)
Van egy infótanár ismerősöm, aki nem tudom hogyan diplomázott le, de az ECDL-en és pár szerkesztő progin kívül szinte semmit sem tud :D
Mégis középsulin tanít, és nettó 300 körül keres. Az már elég szép fizu.
Informatikusból ami nagyrészt kell az a programozó.
Én a helyedben kitanulnék egy villanyszerelőt, festőt vagy hasonlót. Ezekre most van igény. Aki meg vállalkozásban csinálja, az röhögve keres 3-4 kilót. Ez nem vicc. Nyugat MO-n meg még sorban állás is van náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!