Hova tanuljak tovább?
Hát, ahogy mondtam, az összes egészségügyi szak, pl.:
-ápoló
-gyógytornász
-mentős
-dietetikus
-védőnő
-szülésznő
-orvosi diagnosztikai analitikus
De egyébként az orvositól sem kell parázni annyira, mint amennyire belebeszélik a diákokba. Szerintem, ha érdekel, akkor próbáld meg, ha összejön, összejön, ha nem, nem. Ha összejön, és mégsem bírod a tempót, akkor még mindig otthagyhatod, és csinálhatsz helyette valami mást, de legalább tudod, hogy megpróbáltad.
Én sem akartam kifejezetten csak egyféle természettudományra szakosodni, ezért végül a molekuláris bionikát választottam. Itt van biosz, kémia, matek, fizika, programozás is. A BSc után pedig lehet pl. orvosi biotechnológia MSc-re menni, a leírás alapján ez érdekelhet téged.
A fizika nekem sem volt a kedvencem és túl jól sem ment, de azért sikerült azt a néhány fizikás tárgyat megcsinálni :)
Szerintem azért volt jó ez a szak, mert sok területet érintettünk, és így több idő és lehetőség volt eldönteni, hogy pontosan mi érdekel.
Egyetem után könnyen elhelyezkedtem, és ahogy látom, a szaktársak is.
Bővebb leírások:
Köszönöm a válaszokat!
Utána fogok nézni a molekuláris bionikának is, mert felkeltette az érdeklődésemet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!