Pszichológia, vagy töri szak?
Figyelt kérdés
11-es vagyok, csak jövőre kell döntenem, de érdekelne, hogy mit gondoltok erről. Ez a két szak az, ami érdekelne, viszont nem tudom, hogy melyik lenne jobb döntés. Az a helyzet, hogy a pszichológiát az agyam mondja, mert azzal könnyebben fogok tudni elhelyezkedni, és érdekel is, de nem olyan nagyon, hogy egész életemben ezzel foglalkozzak. Viszont a törit imádom. Fakton vagyok, imádom az órákat, ebből fogok emeltezni is jövőre, és nagyon érdekel. De tudom, hogy ezzel sokkal nehezebb lenne elhelyezkednem.. szerintetek mi lenne a jó döntés?2018. márc. 10. 20:05
1/4 anonim válasza:
Szinte csak akkor hasznos a töri ha tanárnak mész.
A pszichológia jó, bár én nem tanulnám. Nem azt mondom, hogy nem tudnám megtanulni, de az ingerküszöböm hamar átlépné.
2/4 anonim válasza:
egyik sem akkora főnyeremény...
ha tényleg annyira érdekel válaszd a történelmet.
3/4 anonim válasza:
A pszichológia rossz döntés, ha nem érdekel annyira, úgy a tanulás és utána a munka is szenvedés lenne. A törit nem kell egyből temetni, igen nehéz lehet elhelyezkedni vele, de megnézheted, nagyon sok mesterképzésre lehet menni bölcsész diplomával, ott is lehet valami, ami érdekel, és nem nehéz elhelyezkedni.
4/4 anonim válasza:
Inkább pszichológia.
Törivel csak hobbiból foglalkozz max.
Elhelyezkedés szempontjából írtam és tapasztalatból: 2 ismerősöm is törit végzett és csak az egyikük használja a munkájához, de neki is csak protekcióval sikerült.
Rengetegen mennek törire, igaz pszichóra is, de azzal legalább később tudsz vállalkozni - igaz, sok-sok év és sok-sok pénz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!