Meg változtassam a fakt adatokat ezek alapján?

Figyelt kérdés
fakt választás történt a suliban és emelt matekot és közép nyelvet jelen esetben németet választottam, de nem biztos hogy jól tettem szüleim és az osztályfőnököm is azt mondta hogy inkább a matekból legyen közép mert sokkal nagyobb az esély jobbat érni mint emeltet ez lehet hogy igaz de kevesebb pontot fogok össze gyűjteni pedig olyan 400pont kellene a továbbtanulásomhoz a BGF-re Debreceni Egyetem-re vagy Szegedre vagy Szolnokra gondolkodtam ez a 4 suli amin a PSZ tanulnám!Nem tudom van e annyi tudásom hogy az emeltet jól megcsináljam mert most is a 10.-es geometria rontott a jegyemen így 4-es lettem még tavaly egyedüli 5-ös lettem matekból!Tudom hogy geometria szögfüggvények nem lesznek pénzügyön de az érettségiben előfordulnak!Mi tévő legyek ha közepet is választanám akkor is matekból minimum olyan 90%-os érettségit kellene írnom és a törinek vagy nyelvnek is 90% kellene sikerülni mi tévő legyek?
2010. jún. 9. 17:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Matek közepet nagyon egyszerű 90% fölé megírni, ha van egy kis logikád, meg gondolkodsz, és azért hébe-hóba írsz matek házit. Enyém is 95% lett, pedig csak átlagosan vagyok okos:P Meg a szögfüggvény nagyon egyszerű, valaki elmagyarázza, máris helyben vagy. Másból nem tudnál emeltezni? Meg még csak 10-es vagy, ha jól látom, van rá 2 éved, szal ne parázz. Úgyis inkább az utolsó éves faktok döntenek. 18/L
2010. jún. 9. 17:11
 2/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, nyelvet és törit is lazán hozni lehet 90% fölé. Törit az atlaszból közép szinten simán, ha év közben tanulsz rá mindig, és a nyelv sem nehéz, ha van egy kis nyelvérzéked.
2010. jún. 9. 17:12
 3/14 anonim ***** válasza:
Emeltezz földrajzból, közröhely, milyen könnyű.
2010. jún. 9. 17:14
 4/14 anonim ***** válasza:

Viszont ha most megszenvedsz a matekkal, akkor egyetemen könnyebb lesz:)

De tény, hogy az az első, hogy felvegyenek:) De egy emelt nyelvi érettségi nem olyan egyszerű...én mindenkitől azt hallom, hogy nehezebb, mint egy középfokú nyelvvizsga.

2010. jún. 9. 17:16
 5/14 anonim ***** válasza:
És a földrajz emelttel mégis mire menne pénzügy-számvitel szakon? Mert hogy pluszpontot nem kap érte, az biztos...
2010. jún. 9. 17:18
 6/14 A kérdező kommentje:
hát a német nyelvből nem tudnám magam elképzelni emelten inkább akkor már töri matek a két választott és a 35pont a középfokú nyelv vizsgáért igaz?Mindenképp az a szándékom volt hogy emeltezni fogok de látván az érettségiket nagyon megtorpantam lehet hogy csak azért mert nem nagyon tanultam eddig?Logikám akad szeretem is a matekot nem vagyok egy zseni de mindíg szakítok rá időt főleg dogák előtt is hát szerencsére hamar meg is értem igaz nem mindegyik részt de ezeket gyakorolni kell!na akkor emelt vagy közép és másból nem szeretnék emeltezni se töri se nyelv!
2010. jún. 9. 17:31
 7/14 A kérdező kommentje:
ja és köszönöm az eddigi válaszokat!!
2010. jún. 9. 17:31
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha nem muszáj az emelt, szerintem ne menj rá. Közép töriből meg matekból lazán 90% felett tudsz lenni.
2010. jún. 9. 18:01
 9/14 A kérdező kommentje:
hát igen de akkor a pénzügyön nem jelentene hátrányt?
2010. jún. 9. 18:10
 10/14 anonim ***** válasza:
Hát pénzügyön lehet szívni a matekkal szerintem. Bár nem tapasztalatból mondom, csak azt hallom, hogy aki középszintűzött, annak nehéz.
2010. jún. 9. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!