Orvosi szak vagy állatorvos?
Sziasztok.Hetedikes vagyok,lassan a pályaválasztás előtt állok.Sürgősségi orvos vagy állatorvos szeretnék lenni.Melyikhez lehetne több esélyem?Matek 4,?,matekból majdnem ötös vagyok.Kémia 5,biológia 4,fizika 4.Melyikhez lehetne több esélyem?Irnátok gimnáziumokat?
Előre is köszönöm!❤
Szerintem meg válassz nyelvtagozatos gimit.
Az emelt biosz-kémiához nem kell agysebészet, a fakutéció vagy akár egy jó előkészítő tanfolyam is megteszi, a munka 90%-a úgyis otthon vár rád.
A gimiben az legyen a legfontosabb, hogy megtanulj két nyelvet használhatóan beszélni! Ez sok idő és energia (ha nyelvtanfolyamban gondolkodsz, akkor sok pénz is) és erre már soha ennyi időd nem lesz (most meg ráadásul ingyen is van)!
9-10-ben legyél 4-5 az érettségi tárgyakból + biosz-kémiából, 11-től ráérsz a felvételivel foglalkozni, de akár 12-ben is!
Én is nyelvtagozatról mentem orvosira, nálunk még fakt sem volt. 11. utáni nyáron kezdtem kémia számításokkal, az elméletnek csak 12-ben. Bármelyik orvosira elég pontom lett volna. Csak előnyöm van a nyelvtagozatról, semmi hátrány!
Azt, hogy orvosi vagy állatorvosi, bőven ráérsz még eldönteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!