Van valami tippetek anatómia tanulásra? "Kicsit" speciális eset vagyok" többi lent
Figyelt kérdés
Nem vagy orvosi egyetemista, hanem orvosi angol szaknyelvtanár (külföldieknek magyart is tanítok), és ha minden igaz, jövőre anatómiai terminológiát is kell tanítanom külföldieknek angolul, latin nem kell ehhez a tárgyhoz, csak minimális. A tárgyat tanító tanár óráira bejárok természetesen,(nemcsak a terminológiát, de az anatot is tudni kell hozzá) de másra nem nagyon vagy lehetőségem, mert nekem is óráim vannak ugye. Nyilván a tanmenetek szerint próbálok haladni.Van anatómiai atlaszom, azt nézem a jegyzet mellé. Gondolom állandóan kellene tanulnom. Van valami jó tippetek amivel megkönnyíthetném a magolást? Online tanfolyamra gondoltam még, mert háttérismeretre is szükség van, ami nekem ilyen mélységben nincs meg. Köszi2018. febr. 17. 10:05
1/6 A kérdező kommentje:
Természetesen a saját diákjaimat is megkérdezem, Most derült ki, hogy ezt kell csinálni, így minden hasznosítható választ szívese veszek.
2018. febr. 17. 10:24
2/6 anonim válasza:
Szia! Én orvostanhallgató vagyok, jártam szaknyelvre is. Bárcsak tudnék egy tuti módszert ajánlani, amivel megkönnyíteném a magolást. :D Inkább amúgy azt ajánlom, hogy a nagy vonalakat tanuld meg, szerezz be olyan előadásdiákat, amiken nem orvostanhallgatóknak, hanem mondjuk gyógyszerészeknek vagy gyógypedagógusoknak szóló anatómia van, elvileg ők is elég részletesen, de mégiscsak lényegretörőbben tanulják a tárgyat. :D Egyébként, ha nézed mellé a latin kifejezések jelentését, és mondjuk nem csak a nevet próbálod megjegyezni, hanem elolvasod mellé, hogy pontosan mi a szerepe, hol helyezkedik el, hogy néz ki, az általában egy jó kapaszkodó a nevek megtanulásához.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2018. febr. 17. 14:33
4/6 anonim válasza:
Szia! Esetleg az Acland's Anatomy videóit megnézhetnéd, ha bírja a gyomrod. Az előadó nagyon szépen magyaráz szerintem.Néhány fent van a youtube-on, de khm-khm oldalakon is.
Vígh Béla Szisztémás anatómia c. könyve elég barátságosan írja le az anatómiát. Én ismétlésnek szoktam használni, mert gyorsan lehet vele haladni :)
5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :) jók a tippek, talán a bonctermezés valamilyen szinten helyettesíthető a filmekkel! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!
2018. febr. 18. 14:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!