Mit tegyek? Maradjak itthon, Szlovákiában, vagy tanuljak Magyarországon?
Figyelt kérdés
Sziasztok. 19 éves szlovákiai magyar lány vagyok. Párommal immár negyedik éve vagyunk együtt (ő szlovák anyanyelvű) és nagyon szeretjük egymást. Ő már elvégezte a főiskolát és itt dolgozik, Szlovákiában. Idén érettségizek és el kell döntenem, hogy hogyan tovább. Szlovákiai magyarként nem beszélem olyan jól a szlovák nyelvet, mint ahogy kéne, és épp ezért nagyon gondolkozom azon, hogy Magyarországon tanulnék tovább, mivel azt a szakot, amit én szeretnék tanulni, nem tanítják magyarul Szlovákiában. Ezzel az a bibi, hogy párom nem jönne velem, mert őt végképp nem "húzza" Magyarország, de viszont engem nagyon. Magyarországon érzem magam igazán otthon. Igazából két opció van. Vagy itt maradok és szenvedek főiskolán a szlovák nyelvvel, de párommal tovább lehetek együtt remélhetőleg felhőtlenül, vagy el megyek Magyarországra (Debrecenbe, ami innen 250 km-re van), de nem biztos, hogy párommal együtt maradunk, mert lássuk be, 250 km nem kis távolság és nem lenne egyszerű. Szerintetek hogy döntsek?2018. febr. 10. 18:57
2/3 anonim válasza:
Ha Magyarországon érzed magad igazán otthon, a társad viszont nem kötődik Magyarországhoz, akkor valószínűleg lesznek problémáitok az életben. Ha most nem is, mert Szlovákiában tanulsz tovább, akkor később. Érdemes elgondolkodni a kapcsolatodon.
3/3 anonim válasza:
Ismerős a helyzet, én is átéltem már hasonlót. Gyorsan dontsetek el, hogy hogyan legyen, bár szerintem senki sem ér annyit, hogy elrontsd miatta az életed. Gondolkodj el ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!