Kérem, valaki tud mondani pár mondatot? (Olasz, német egység)
Igen tudom,el kellene olvasnom neten azt amit kiad,de ha szépen kérem, valaki leírná nekem nagyon röviden, mit kell tudni az olasz,s mit a német egységről?
Nem vagyok túl jó töriből és egyszerűen képtelen vagyok megjegyezni egy hosszabb szöveget :( Viszont ez érettségi tétel és pár mondatot tudnom kellene mondani róla,hogy mégse üljek ott kínos néma csendben.
Tudom hogy nekem kellene kiszednem a lényeget a szövegből,de nem megy. Elolvasom és mire a végére érek már nem emlékszem semmire sem :(
Erőltesd meg magad. Érettségin azért pár mondatnál többet kell mondani még akkor is ha baromira szarsz az egészre. Nekem is voltak ismerőseim akik most a BME-re járnak, nem érdekelte őket a töri de megtanulták legalább egy négyesre. Én meg nem egy matekos szakra járok, mégis leérettségiztem belőle. Ha nem tudsz egy szövegből, ami nem is egy 300 oldalas szakszöveg hanem egy 3 oldalas tankönyvi szöveg, kiszedni 5-6 lényeges mondatod az nagyon gáz. De ha nem is a tankönyvből akkor legalább a wikipédiát olvasd el. Annál egyszerűbb és lebutítottabb szöveget sehol sem fogsz találni. Vagy nézegesd a zanza tv-t.
Zanza: [link] (olasz)
[link] (német)
Egy egyszerűbb szöveg: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!