Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az SZTE-ÁJK munkaügyi és...

Az SZTE-ÁJK munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakon a jogot mennyire tanítják erősen?

Figyelt kérdés
Néztem a tantervet, van munkajog,polgárjog,közigazgatási jog. Ezeket olyan szinten tanítják mint egy jogász képzésen?

2018. febr. 2. 22:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát egy rendes jogászképzésen a pj az olyan 7 félév szokott lenni, a mukajog 2, a közig meg 4 félév. Nyilván nem fogják olyan komolyan tanítani. Csak az alapokat illetve az adott képzésen releváns dolgokat fogják leadni. Hasonítsd össze egy jogász mintatantervvel az kb reális képet ad.
2018. febr. 3. 01:40
 2/4 anonim ***** válasza:
én vizsgáztam együtt munkaügyisekkel, igazságügyisekkel pl közigazgatási jogból kb negyedét tanulják mint mi. Nekünk volt 60 tételünk nekik 20 körül....és az is nagyon elnagyolt. Pont előttem vizsgáztak 3-an és végighallgattam őket. De nyilván ha alapból nekem is azt kellett volna megtanulnom nem biztos, hogy egyszerűnek ítéltem volna csak így hogy meg "kellett" tanulnom a jogász tételsort :-)
2018. febr. 3. 07:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Én a Pázmányra járok igazságügyi igazgatásra. Jópár tágyunk volt a jogászokkal, viszont van ahol tőlünk kevesebbet kérdeznek, de nem úgy, hogy felületesebben, hanem más szemszögből. Itt is tanulni kell rendesen, ha nem akar az ember elhasalni.
2018. febr. 4. 17:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Én elsőéves hallgató vagyok ezen a szakon SZTE-n,minden félév le van bontva, hogy melyik területet tanítják jobban. A 2. félév a "jogos" félév, ilyenkor tanítják a legtöbb jogot, ekkor van közigazgatási jog, polgárjog, munkajog, szociális jog , pénzügyi-és adójog, egyedül a munkajog amit több féléven keresztül is tanítanak.Nem olyan szinten tanítják ezeket mint a jogászoknak, max a munkajogot, mert az a legfontosabb, a többi inkább "gyorstalpaló" a jogászokéhoz képest, de attól függetlenül meg kell tanulni. :)
2018. ápr. 13. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!