Az SZTE-ÁJK munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakon a jogot mennyire tanítják erősen?
Figyelt kérdés
Néztem a tantervet, van munkajog,polgárjog,közigazgatási jog. Ezeket olyan szinten tanítják mint egy jogász képzésen?2018. febr. 2. 22:16
1/4 anonim válasza:
Hát egy rendes jogászképzésen a pj az olyan 7 félév szokott lenni, a mukajog 2, a közig meg 4 félév. Nyilván nem fogják olyan komolyan tanítani. Csak az alapokat illetve az adott képzésen releváns dolgokat fogják leadni. Hasonítsd össze egy jogász mintatantervvel az kb reális képet ad.
2/4 anonim válasza:
én vizsgáztam együtt munkaügyisekkel, igazságügyisekkel pl közigazgatási jogból kb negyedét tanulják mint mi. Nekünk volt 60 tételünk nekik 20 körül....és az is nagyon elnagyolt. Pont előttem vizsgáztak 3-an és végighallgattam őket. De nyilván ha alapból nekem is azt kellett volna megtanulnom nem biztos, hogy egyszerűnek ítéltem volna csak így hogy meg "kellett" tanulnom a jogász tételsort :-)
3/4 anonim válasza:
Én a Pázmányra járok igazságügyi igazgatásra. Jópár tágyunk volt a jogászokkal, viszont van ahol tőlünk kevesebbet kérdeznek, de nem úgy, hogy felületesebben, hanem más szemszögből. Itt is tanulni kell rendesen, ha nem akar az ember elhasalni.
4/4 anonim válasza:
Én elsőéves hallgató vagyok ezen a szakon SZTE-n,minden félév le van bontva, hogy melyik területet tanítják jobban. A 2. félév a "jogos" félév, ilyenkor tanítják a legtöbb jogot, ekkor van közigazgatási jog, polgárjog, munkajog, szociális jog , pénzügyi-és adójog, egyedül a munkajog amit több féléven keresztül is tanítanak.Nem olyan szinten tanítják ezeket mint a jogászoknak, max a munkajogot, mert az a legfontosabb, a többi inkább "gyorstalpaló" a jogászokéhoz képest, de attól függetlenül meg kell tanulni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!