Gazdálkodási és menedzsment után informatikus?
Corvinuson tanulok gazdálkodási és menedzsment szakon. Arra vagyok kíváncsi, hogy a tipikus gazdinfós állásokra mennyire igaz az, hogy inkább a tudást nézik? Ha én igyekszem minél több infós tárgyat felvenni (infó 1 mellett adatbázis rendszerek, üzleti informatika, sap), rendelkezem a szükséges alapismeretekkel és affinitással, illetve szabadidőmben elkezdtem most webfejlesztést is tanulni (egyelőre abszolút kezdő szinten, de szeretném továbbfejleszteni) akkor felvehetnek infós állásba?
Úgy látom az IT-szektorban sokkal több a lehetőség, ezért inkább ott szeretnék elhelyezkedni a diploma után, de a szakváltásról lemaradtam sajnos, most kezdem a 2. félévem, leghamarabb 4. félévtől tudnék váltani, ha jól értem. Újrakezdeni meg nem szeretném az egyetemet, ha nem muszáj. Vagy szerintetek megéri? Felvételizzek inkább gazdinfóra? (GM-el sincs semmi problémám, majdnem 5-ös átlaggal végeztem, de több lehetőséget látok IT-ben)
Szerintem maradj és csináld az infós tárgyakat,
programozás, adatbázis, vállalatirányítási rendszerek stb. aztán tudsz majd gazdinfó msc-t csinálni.
Persze, a lényeg, hogy igyekezz jó alapokat szerezni, ezért első körben vedd fel a gazdinfósok alapozó programozó tárgyát/tárgyait.
Jótanácsok.
Ha szoftvert akarsz fejleszteni később, nem csak adatbázisokkal szöszölni, akkor alap adatszerkezeteket, algoritmusokat, objektum orientált szemléletet el kell sajátítanod. Általános interjún is ezeket szokták tesztelni az angoltudás mellett. Az pedig kifejezetten előnyös lehet, hogy jól ismered a gazdaság működését.
IT-ben valóban több a lehetőség. Habár ott is főleg olyan területeken fizetnek itthoni viszonylatban kiemelkedően ahol programozási ismeretek is kellenek.
Van ezerféle youtube videó ilyen témakörben. Nézegess párat és kezd el otthoni tanulni. Érdemes. (Meg el tudod dönteni, hogy érdekelne-e)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!