Most vagyok az emeltek választása előtt, de nem tudom hogy működik ez az egész. Valaki esetleg tudna segíteni?
Nem vagyok nagyon képbe a dolgokkal, a tanárokat egyáltalán nem erdekli, ezért fordulok az online közösséghez.
Konkrétum: ELTE-BGGYK
Követelmények: magyar emelt vagy közép
biosz emelt vagy közép
és egy nyelv emelt vagy közép
Ha emeltre veszem fel a biológiát, nem tudom felvenni a magyart, de abból úgy is kell érettségi ugye? ami akkor közép és nem emelt szintű lehet? valaki legyen szíves leírni hogy is van ez.
Szia. Én tavaly érettségiztem, így talán tudok segíteni. Most a PTE - BTK-ra járok, így nem tudom, hogy pontosan mit takar az ELTE- BGGYK, de az érettségik mindenhol ugyanúgy vannak.
Szóval, igazából te döntöd el, hogy hány tárgyból emeltezel. Ha jól értem, a biológiát mindenképpen szeretnéd felvenni, de a magyar is szóba jöhet. Én tavaly történelem és angol emeltet csináltam, így nem hinném, hogy gond lehet a kettő egyszerre; mondjuk akkor látástól vakulásig fogsz tanulni az biztos.
Nálunk papír alapú volt az érettségire való jelentkezés és ott kellett szintet választani a tárgyakkal együtt. Persze fontos, hogy jól gondold meg, hogy belevágsz-e a kettőbe, mert visszavonni már nem tudod a jelentkezésedet, ha pedig nem mész el biológiára (magyarból mindenképp menned kell) akkor úgy tudom, hogy bukásnak fog számítani a tárgy, de persze a következő érettségi időszakban újrapróbálkozhatsz, csak pénzért.
Remélem tudtam segíteni :)
felvi.hu-ról "magyar nyelv és irodalom ÉS
biológia v. szociális ismeretek v. egy bármely idegen nyelv"
Tehát a magyar érettségid ugyan lehet közép, de mindenképp beszámítják. Emellé igen, választhatod a biosz emeltet, de akkor a nyelvi érettséginek nincs jelentősége, csak akkor, ha nyelvvizsgát szerzel vele, és akkor plusz pontnak beszámítják, de ez ugye nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!