Állami ösztöndíjas képzésről váltás önköltségesre képzésre lehetséges?
Aláírtam a tanulói szerződést és elég jó eredményekkel zártam az első 2 félévet. Azonban van egy tárgy amit nem tudtam teljesíteni és valószínűleg nem is fogom. A kérdésem az lenne, hogy ha váltanék alapszakról fsz-re egy másik egyetemen ami fizetős, akkor is van visszafizetési kötelezettségem? Vagy ha trükköznék és kipréselnék magamból még egy évet, hogy minél több tárgyat eltudjak majd fogadtatni ezzel is csökkentve a fizetendő félévek számát?
Tudom, hogy díjmentesen csak az első félévben lehet abbahagyni, ezért kérdezem.
Olyat ne írjatok hogy a tárgyat biztos megtudom csinálni stb, mert érzem hogy nem, nem megy és kész.
Köszönöm.
Ha később hagyod abba, mint az első félév, fizetned kell minden addigi félévet. Ha ez egy olyan szak, ahol 200 egy félév, akkor jelenleg 400-at, 3 félév után 600-at.
Trükközni úgy érné meg, ha ez egy sokkal olcsóbb szak, a másik meg jóval drágább. Akkor itt megcsinálsz mindent, amit tudsz, vissza kell fizetned ugyan a pénzt, de el tudod ismeretetni a tárgyakat és ha a ráépülősek passzolnak, rövidebb idő alatt végzed el a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!