Legyek vegyészmérnök?
Épp fakultáció választás előtt állok, és bizonytalan vagyok. Szeretem a kémiát, matekot, bioszt. Ezek a kedvenceim. A fizikát nem találom nehéznek annyira,
bár eddig pozitív volt nekem, nem annyira a ledvencem. A tanárom, miután megtudta, hogy lehet, kémia fakultációra jelentkeznék fizika helyett, minden 2. órán picit fura dolgokat mondott nekem....na mindegy. Félévre megkaptam minden tárgyból az 5-öst (csak tesiből lettem 4-es), de az előző 9 évben is ötöseim voltak. Szerintetek érdemes lenne a vegyészmérnöki nekem? Bme-n gondolkoztam eddig...bár elég magasak a ponthatárok (420 körül). Ti lennétek vegyészmérnökök? Ha igen, milyen fakultációlat választanátok: matek-kémia, vagy matek-fizika?
Előre is köszönöm.
16/L
Nálam is pont ugyanez a helyzet. Imádom a kémiát, fizikával is megvoltam, de nem tudom hogy ha jobb tanárom lett volna aki tényleg tanít normálisan akkor szeretném-e. Meg h magasabb szinten is tetszene-e a kémia. Mondjuk sok anyag tulajdonságait bemagolni...
Én most kizártam a kémiát mert orvos/gyógyszerész biztos nem akarok lenni, a kémiával meg csak a vegyészmérnök van, ami más mérnöki szakokhoz képest nem keres túl jól és legfőképpen gyárakban dolgoznak vidéken... Nekem meg ez annyira nem jön be...
Ha tényleg nagyon szereted a kémiát akkor viszont sztem megéri, bár fizikával azért több lehetőség van (villamosmérnök, gépészmérnök, mérnökinfo...)
Informatikán nem gondolkodtál? Én most azon filózok hogy ezt vagy fizikát válasszak...
Köszönöm szépen mindenki válaszát.
Sajnos az informatika nem az egyik kedvencem, persze nincs bajom vele, csak valahogy nincs az a tantárgyi vonzalom vele mint mondjuk a kémiával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!