Ha abbahagyom az egyetemet féltávnál és kötök egy olyan szerződést, hogy nem visszafizetem a felét, hanem ledolgozom, mi történik ha később be akarnám fejezni az egyetemet?
"Kérhettek részletfizetést, de több jogcímen kérhettek mentességet is a fizetés alól, többek között hazai munkaviszony vállalásával."
"Visszafizetési kötelezettség kiváltása esetén (ha megszűnt a képzés, vagy határidőre nem történt meg az oklevélszerzés) az állami ösztöndíjjal támogatott félévekkel megegyező időtartamú hazai munkaviszonyt kell fenntartani. A teljesítésre előbbi időtartam + 365 nap áll rendelkezésre. Ilyenkor is 150 nappal számolunk egy félévet. Arra is lehetőség van, hogy – amennyiben aktív hallgatói vagy tanulói jogviszonya van – a tanulmány folytatásának idejére kérje a hazai munkaviszonnyal való teljesítés felfüggesztését. Továbbá a teljesítés kezdeti dátumát is megjelölheti a kérelmen: mely vagy a visszafizetési kötelezettséget keletkeztető hallgatói jogviszony megszűnése, vagy a mentesítési döntés jogerőre emelkedése lehet."
Ezeket találtam most az interneten. Tehát ha kiváltom a fizetést ezzel a hazai munkaviszony vállalásával, akkor utána "tiszta lappal" indulhatok ha újrajelentkezek és csak annyi, hogy már kevés állami félévem marad hátra? Mert nekem ez így lenne logikus azok alapján amit olvastam, de ha belegondolok az állam érdekébe akkor nem logikus. Mert ez azt jelenti, hogy a szabályok, amiket kiszabtak (képzési idő másfélszerese alatt elvégezni, stb..), értelmüket veszítik, mert kijátszhatóak annyival hogy itthon dolgozol, nem külföldön. De lehet tényleg csak ennyi a céljuk és túlgondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!