Mennyit kéne aludni mininum?
Szokásos...
Holnap vizsga, nem tudok semmit. Ráadásul szóbeli.
10-kor kezdődik a vizsga, ha reggel 6-ig tanulok, akkor kb. egy kettes meglesz szerintem.
Utána még fürdés, stb. 7-re ágyban vagyok és csak 2 órát tudok aludni. (9:30 fele elkell induljak..)
Vajon elég lesz?
Nekem az a tapasztalatom, hogy vizsga előtt minimum 8 órát kell aludnom, mert különben nem jutnak eszembe a dolog vizsgán. Még a régiek sem, nem hogy a vizsga előtt pár órával megtanultak.
De többen is úgy csinálják mint te, szóval összejöhet a dolog.
2 óra alvás ebben az esetben is megterhelő lesz, és nem kell jósnak lenni, hogy előre megmondjam. Az agyad felmondja a szolgálatot a vizsgánál. Nagyjából a semmi fog csak eszedbe jutni.
Mindig azt mondják, hogy tanulni a vizsga előtti utolsó nap már nem szabad. Akkor már nem tanulsz, csak elismétled amit eddig tudtál.
Inkább aludj rendesen, és frissen menj vizsgázni.
Ha alszom, akkor 95%, hogy bukok.
Ha tanulok, akkor 80%
Inkább tanulni fogok, max úgy megyek haza, hogy én megtettem mindent. :D
Legalább 8 órát kellene. Egyébként én a zuhanyzást felkelés utánra alnajánlom, mert az is élrénkít kicsit.
Ha az ezt megelőző éjszakákon 8-10 órákat aludtál, akkor egy éjszaka kibítható. Vegyél 2 energiaitalt ami addig felpörget és legyen számodra tanulság, hogy ne halaszd az utolsó pillanatra.
Köszi, szerintem reggel halálomon leszek, így nem tudok majd akkor zuhanyozni. (Meg reggel készülődik a család a fürdőben)
Energia italt pedig nem szeretem.
Azonban van egy csomó csoki, süti, azokat eszem egész este.. xD
Te ismered a szervezeted.
Én régebben volt, hogy egész éjjel tanultam, és egyáltalán nem feküdtem le, mert 1-2 óra alvás csak még jobban kiütött - vizsga után aludtam, és nem rontotta az éjszakázás a teljesítményem.
Mostanában meg 2-2.30-ig tudok hatékonyan tanulni, utána már nagy kínlódás.
Meg nálam a "reggel korábban kelek" stratégia többet árt, mint használ.
A végén az lett, hogy aludtam 20 percet. :D
Cserébe sikerült egy hármast kapnom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!