Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógypedagógiára mennék....

Gyógypedagógiára mennék. Felvesznek?

Figyelt kérdés
Idén érettségizem és gyógypedagógiára szeretnék menni Debrecenbe vagy az Eszterházy új, induló szakára. Bioszt és magyart tanulok fakton, és nem szeretnék emeltezni, mert nem érzem úgy, hogy sikerülne. Középfokú nyelvvizsgám is van és előrehozott középszintű érettségim angolból. Szerintetek felvesznek vagy mindenképpen emeltezzek valamiből?

2018. jan. 21. 10:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Debreceni ponthatár 2017:

[link]

felvi.hu oldalon mindent megtalálsz. Így a követelményeket is.

2018. jan. 21. 10:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Első, a pótfelvételit linkelted, itt az általános felvételi ponthatár:

[link]

Nem követelmény az emelt:

[link]

(Ha kéne emelt, akkor oda lenne írva, hogy "az alábbi érettségi tárgyak közül legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.")

2018. jan. 21. 10:41
 3/3 anonim ***** válasza:

A felvételi ponthatárok 400 pont körül szoktak lenni (vagy több is lehet).

Idén Bp-re 393 nappalin, 400 pont levelező ktgtérítés volt a határ, Nyíregyházán 430-432, Debrecenben azt hiszem 310 nappali állami, és 282 nappali ktg-es, levelező állami 374 és ugyanez ktg-esen 380. Szerintem Egerben magas lesz a ponthatár, ugyanis ott most indítják először, én is oda akartam menni, mert úgy harangozták be, hogy már 2017. szeptemberben indul, de nem indult. A gyógypedagógiát minimum két emelt szinttű érettségivel, vagy egy emelt és egy közép érettségivel és egy középfokú C nyelvvizsgával érdemes megpróbálni.

2018. jan. 22. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!