Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Alkalmassági vizsgában lehet...

Sefcsik Viktória kérdése:

Alkalmassági vizsgában lehet kibuvót vagy megoldást találnom?

Figyelt kérdés
Pedagógiai szakon szeretnék továbbtanulni de kell az alkalmassági ahol is legtöbb esetben kizáró ok a disz-ek. Valahogy ki lehet kerülni ezt a dolgot?

2018. jan. 18. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Vársz néhány évet, és olyan pedagógushiány lesz, hogy az érettségit sem fogják kérni. :-)
2018. jan. 18. 21:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem, és anélkül, hogy meg akarnálak bántani ezzel, nagyon helyes, hogy nem lehet az alkalmassági vizsgákat megúszni. Ne haragudj, de hogyan gondolod, hogy bármilyen pedagógiai munkakör betöltésére alkalmas lehet az, aki diszlexiás?
2018. jan. 18. 21:51
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem azért, de ahhoz hogy gyerekekkel foglalkozzak és netalántán csecsemökkel töltsem a napomat miért probléma ha lassabban olvasok mint más vagy valamit elírok véletlen? Nem egy súlyos eset vagyok és ezt idővel fejlesztem ahogy sikerül. Más is tud helyesírási hibát véteni hisz senki se tökéletes.
2018. jan. 18. 22:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék félreértést de nem akarok kibúvót a vizsga alol mert önismeretem alapján le tudom rakni. De sajnos csak azért nem engednének át mert diszlexiám van sajnos megcáfolja azt hogy a vizsgáig eljuthassak. Vannak olyan iskolák ahol nem kitiltó ok és ezeket szeretném megtalálni, hogy esélyt kapjak.
2018. jan. 18. 22:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősömnek is elég gyenge disze van, aztán mégis ott tart, ahol. Egyszerűen letagadta.

Sok esetben nem is diagnosztizálják a diszt, ki sem derül, csak ráfogják a gyerekre, hogy kicsit butus. Nem a te hibád, ha nem tudsz róla.

2018. jan. 18. 22:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen én is gondolkozok a letagadáson mert szerintem nem olyan észrevehető de ha mégis kiderülne félek hogy mi lesz a következménye..
2018. jan. 18. 22:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Semmi következménye nem lesz, csak azt kell mondani, hogy nem tudsz róla. Tényleg sokan felnőtt korukban sem tudnak sem a diszről, sem arról, hogy aspergeresek, sem hasonlókról.
2018. jan. 18. 22:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Előttem lévő évfolyamnak alá kelet írniuk egy papírt is hogy tudtuk szerint nem azok... Ez csak jár valamivel nem?
2018. jan. 18. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!