Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 2 nap múlva felvételizek...

2 nap múlva felvételizek középiskolába, tanácsok, tippek? :/

Figyelt kérdés
Köszi:)'<3

2018. jan. 18. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is idén felvételizek :)

Szerencsére a tanáraink sok tanáccsal ellátottak minket.

Első, hogy ne izgulj. Tudom, hogy lehetetlennek tűnik, de annyira nem az. Én szerencsére full higgadt vagyok, semmi izgulás.

Most már ne nagyon tanulj semmit. Ilyenkor a legkönyebb kétségbe esni, ha valami nem megy. Különben is, ha eddig tisztességesen tanultál rá, akkor ez a két nap nem oszt, nem szoroz. Ha meg nem készültél rá, akkor azt már két nap alatt nem nagyon lehet...

Péntek este időben feküdj le. Ha izgulós vagy, akkor is rakd félre a telefont meg mindent és próbálj aludni.

Másnap feltétlen reggelizz, ugyanis kell az energia. Na számomra ez a lehetetlen. Reggel képtelen vagyok enni, de megpróbálom...

A felvételire vigyél magaddal valami csokit/müzlit és folyadékot, lehetőleg vizet. Én még a szőlőcukrot javaslom. Az angol tanárom a mézet javasolja, de azt nem tudom hogy hogyan lehetne vinni. Kicsit furán nézne ki :D A két 45 perc között feltétlen egyél, igyál valamit. Kb. előtte érj oda 15-20 perccel! Ne felejts el vinni személyit és diákot, valamint két tollat, mert köztudottan ilyenkor fogynak ki :D Valamint még ceruzát, a matekhoz jól jöhet.

Remélem tudtam bármit is segíteni. Sok sikert a felvételihez, remélem sikerül bekerülnöd az általad választott iskolába :)

2018. jan. 18. 18:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, neked is! :)
2018. jan. 18. 18:23
 3/4 anonim ***** válasza:
90%

Tényleg ne izgulj. Legeslegrosszabb esetben elrontod és kevés pontod lesz. Így csak egy gyengébb gimibe kerülhetsz be, VISZONT, így a gimis éveid nem a stresszelésről és a 0-24 órás tanulásról fog szólni. Én 86 ponttal mentem egy közepes erősségű gimibe. Soha nem kellett halálra tanulnom magam, volt időm mindig mindenre, tök jó hangulat volt állandóan és nem sokaltam be. Én egyetem előtt kihagytam egy évet, akkor készültem fel az emelt érettségikre, közben dolgoztam és még így is laza volt az egész. Jól sikerült mindkettő, most harmadéves vagyok az orvosin.

De sokkal valószínűbb, hogy simán megírod nagyon jóra és mehetsz a kiszemelt gimibe. Most nagy dolognak tűnik a felvételi, az is, de azért olyan sok nem múlik rajta szóval nem érdemes halálra izgulnod magad.

2018. jan. 18. 19:44
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Maximálisan egyetértek az első kommentelővel,annyit tennék még hozzá,hogy a matekra vonalzót is vigyél,mert én már találkoztam olyan feladattal amihez szükséges volt. Feltétlenül nézd meg annak a sulinak a honlapját ahol írod az írásbelit,mert ott is találhatsz hasznos infókat. Ne izgulj,menni fog. Sok sikert!
2018. jan. 19. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!