Nappali vagy levelezőt választanátok?
Sziasztok!
Tovább szeretnék tanulni, igaz OKJ-s tanfolyam volna 2 éves, csak nem tudom eldönteni, hogy nappali vagy levelező.
Tudni kell, hogy volt már részem levelezős rendszerben tanulni, és hát nem volt túl egyszerű.
Távkapcsolatban élek lassan 4 éve és most oda abba a városba megyek tanulni, ahol a párom lakik és dolgozik.
Nappalin van kollégiumi lehetőség, de úgy gondolom, hogy egy 4 éves kapcsolat már megérett annyira hogy nem kollégiumba megyek, ha nappali mellett döntök, hanem a páromékhoz költözöm.
Igaz nem állnak olyan jól anyagilag és nem fogad el az anyukája tőlem pénzt, hogy ott leszek, és beszállok a háztartásba ezzel, hiszen én is fogyasztom a vizet stb.
Bár ha tőlem nem, de szerintem a páromtól azért csak elvárná a pénzt.
Tehát eddig úgy tűnik, hogy oda költözöm hozzájuk.
Sok mindenkit kérdeztem a környezetembe, és megoszlik a vélemény.
Van aki azt mondja nappali, mert ott mindennap találkozok a tantárgyakkal, barátokat szerezhetek egy új környezetben.
Ráadásul van kollégiumi lehetőség.
Igaz a párom nem sértődne meg ha kollégiumba mennék, mert legalább egy városba kerülünk (de azért tudom, hogy ezt csak mondja)
Van aki meg azt mondja levelező.
Lehetne mellette dolgozni, ráadásul ez a párom anyukájának és a páromnak is jól jönne, olyan értelemben, hogy nem "élősködöm" rajtuk és talán a párom is jobban bevállalná a későbbiekben azt, hogy külön költözünk az anyukájától.
Ráadásul azt is mondták még, hogy ha nem jönne be hosszú távon a párommal az együtt élés, mert most költöznénk össze, akkor levelező mellett még mindig haza jöhetek és hetente vonatozok csak le, bár az sem egy kifizető dolog.
De ha nappalira megyek és nem fogadom el a kollégiumi lehetőséget, és a párommal sem jön össze a dolog, akkor ott vagyok lakás és munka nélkül.
Tudni kell azt is hogy a párom 2 műszakban dolgozik 12 órákat.
Tehát ha nappalira megyek akkor szinte egymásnak adjuk a kilincset.
Egy helyen lakunk, de még sem találkozunk.
Vele már nem nagyon tudok erről a témáról beszélgetni, mert már lerágott csontnak érzi a dolgot.
S nem akarok feszültséget, meg hogy azt gondolja nem vagyok elég határozott.
De legfőképpen azt nem akarom, hogy a bizonytalanságot érezze hogy én nem akarok oda menni, nem akarok összeköltözni vele, holott minden álmom az.
S ilyen értelembe a levelező tényleg jobb lenne.
Bár nem tudom, hogy találnák e ott munkát, hiszen Ő is elég nehezen talált, igaz nem a szakmájában dolgozik.
Ebből kifolyólag már úgy augusztusba lemennék, szoknám az új környezetet, meg keresgélnék állást.
Szeretném, ha leírnátok, hogy Ti mi mellett döntenétek és miért?
Köszönöm
24/L
Igaz hogy a páromnál lennék, de ha nappalira mennék nem lenne munkám, ŐK tartanának el, és ez azért hosszú távon nem hiszem hogy nagyon élvezhető.
Nappalin igaz volna kollégium, bár nem mennék oda sem :D
Levelező csak a korábbi éveim során volt nehéz, de gyógypedagógiai asszisztens képzésen nem tudom mennyire lenne nehéz, hiszen vannak nem mindennapi tantárgyak.
Mint ahogy fent is írtam, levelező mellett lehetne dolgozni.
Ha a párommal nem jönne össze az együttélés, akkor esetleg visszaköltözöm a szüleimhez és vonatozom hetente.
De nappalin ha nem fogadom el a kollégiumot, és befüstöl a kapcsolatom együttélés terén, akkor se munkám, se lakásom, se kollégium.
Lehet hogy túl bonyolult, de azért meggondolandó, hiszen először élnék valakivel, úgy hogy én abba a kapcsolatba anyagi téren, nem tudok adni és nekem nem ez a formám.
Ráadásul egy 2 műszakban dolgozó párodról van szó, fontos az is, hogy lássam őt, és ne csak az legyen hogy élek abba a lakásba, azzal a jelszóval, hogy ne kelljen kollégiumba mennem.
nappali mellett talán valami diák munka lehetőség van inkább, és megfogom keresni a megoldást, bármilyen képzési rendet is választok.
Pesten van munkám, de ezt a tanulás miatt itt hagyom, hiszen másik városba költözöm.
Ott lent, meg nem tudom mennyire találnák munkát, hiszen a párom 1,5 után talált, és nem a szakmájában.
Igaz aki keres talál!!!
Ezért is megyek majd le úgy augusztus környékén, hogy szokjam az új környezetet, és keressek valami melót, de azért a munkáltatókkal sincs könnyű dolga az embernek, nem mindig szeretik azokat a munkavállalókat akik tanulnak.
Diákszövetkezeten belül nappalos diákként lehet, hogy könnyebb.
Nyári diákmunkák vannak most délelőtti időbeosztást kínálnak, de nekem jelenleg nincs nappalos diákigazolványom, hogy a nyáron dolgozhassak, iskolalátogatási papír még elintézhető volna, de a diákigazolvány csak szeptembertől :(
papírodon rajta lesz, hogy levelezőn végezted vagy nappalin.
és a nappali sokkal, de sokkal jobban néz ki.
amúgy meg megkéred anyádékat, hogy adjanak pénzt neked. mert ha nálluk lennének, akkor rád kéne költeniük X ezer forintot, aztán amit így megspórolnak rajtad, annak a felét kérd el és mindenki jól jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!