Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök diplomához milyen mester képzést javasoltok, ami hasznos? (Pénzügyi, számviteli területek nem jöhetnek szóba. )
Keszthelyen ezeket hirdették meg a mostani keresztféléves eljárásban. Állítólag a növényorvosoknak van jövőjük, de nem könnyű elvégezni, ha ez igaz, de ez ne tartson vissza, ha jobban szereted a kémiát és a biológiát. Ahogy már említették más terület is van, csak más egyetemen, más városban.
"Ha mondjuk állattanból nem fogadják el, amit tanult korábban, és veheti fel a tárgyat megint, amiből újfent vizsgázhat az ember. És ez még érinthet egy-két tárgyat. Szaktól függ."
Ez igaz lehet akár a már tanult számvitel tárgyra is, vagy ha nem volt valami alapozó tárgy az alapképzésen, ami szükséges lenne a számviteli mesterre, vagy más mester képzésre, amire kreditelismertetést kell kérvényezni.
Én most szereztem diplomát ezen a szakon Debrecenben. Vidékfejlesztés MSc-re megyek tovább, gondolkoztam a számvitelen is, de látom, az neked nem tetszik. Ha bejön a vidékfejlesztés téma, akkor elég kézenfekvő a vidékfejlesztési agrármérnök. Ha szimpatikus az agrárosabb vonal, akkor a növényorvos vagy egyéb ottani MSc-ket érdemes lehet megnézni, ott már általában kell pótolni 4-5 tárgyat is.
Az elhelyezkedéssel kapcsolatban egyébként nem értek egyet az előttem írókkal. Tőlünk van, aki az MVH-hoz, AKI-hoz, IT Services-hez, OTP-hez megy, vagy vállalkozik. Nagyon jó választás lehet a nagy mezőgazdasági kereskedő-szolgáltató cégek is (IKR, KITE), ezeknél nagyon keresett és kedvelt a szakunk, csak többnyire nem elég, ha ötös tanuló vagy, hanem képben kell lenni a trendekkel, tudni kell a gyakorlatban is használni a tudásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!