Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdasági és vidékfejlesztési...

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök diplomához milyen mester képzést javasoltok, ami hasznos? (Pénzügyi, számviteli területek nem jöhetnek szóba. )

Figyelt kérdés

2018. jan. 14. 21:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mvhnál voltam gyakorlaton, de az édes kevés ahhoz, hogy oda bejusson az ember. Egyébként Keszthelyen végeztem. Már pár éve csak keresgélem a helyemet több munahelyem is volt egyik se a szakmában. Ezért is gondolkodtam valami mester képzésen hátha...
2018. jan. 19. 15:02
 12/18 A kérdező kommentje:
A szakirányom vidéki térségek fejlesztése. Mert ugye a gazdasági rész annyira nem vonz mint mondottam.
2018. jan. 19. 15:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Keszthelyen ezeket hirdették meg a mostani keresztféléves eljárásban. Állítólag a növényorvosoknak van jövőjük, de nem könnyű elvégezni, ha ez igaz, de ez ne tartson vissza, ha jobban szereted a kémiát és a biológiát. Ahogy már említették más terület is van, csak más egyetemen, más városban.

2018. jan. 19. 16:56
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ha mondjuk állattanból nem fogadják el, amit tanult korábban, és veheti fel a tárgyat megint, amiből újfent vizsgázhat az ember. És ez még érinthet egy-két tárgyat. Szaktól függ."

Ez igaz lehet akár a már tanult számvitel tárgyra is, vagy ha nem volt valami alapozó tárgy az alapképzésen, ami szükséges lenne a számviteli mesterre, vagy más mester képzésre, amire kreditelismertetést kell kérvényezni.

2018. jan. 19. 17:10
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem ragaszkodom Keszthelyhez. Bármilyen ötletet szívesen meghallgatok. Az agrár területén kívüli javaslatok is szóba jöhetnek, ha van esely, hogy felvesznek kredit elismertetéssel.
2018. jan. 19. 21:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én most szereztem diplomát ezen a szakon Debrecenben. Vidékfejlesztés MSc-re megyek tovább, gondolkoztam a számvitelen is, de látom, az neked nem tetszik. Ha bejön a vidékfejlesztés téma, akkor elég kézenfekvő a vidékfejlesztési agrármérnök. Ha szimpatikus az agrárosabb vonal, akkor a növényorvos vagy egyéb ottani MSc-ket érdemes lehet megnézni, ott már általában kell pótolni 4-5 tárgyat is.

Az elhelyezkedéssel kapcsolatban egyébként nem értek egyet az előttem írókkal. Tőlünk van, aki az MVH-hoz, AKI-hoz, IT Services-hez, OTP-hez megy, vagy vállalkozik. Nagyon jó választás lehet a nagy mezőgazdasági kereskedő-szolgáltató cégek is (IKR, KITE), ezeknél nagyon keresett és kedvelt a szakunk, csak többnyire nem elég, ha ötös tanuló vagy, hanem képben kell lenni a trendekkel, tudni kell a gyakorlatban is használni a tudásod.

2018. jan. 27. 01:49
 17/18 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Pedig sajnos ez a valóság amit a többiek is leírtak. Ha nincs protekciód, nem vagy kiemelkedő tehetség vagy nincs saját gazdaságod ez az alapszak értelmetlen. A legtöbb helyről (ha jött válasz) ahová jelentkeztem vagy azt írták hogy túlképzett vagy azt hogy szakmai tapasztalat hiányában nem tudjuk foglalkoztatni. De kívánom, hogy több szerencsével járj.
2018. jan. 28. 14:54
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is a növényorvost tudom javasolni mesterképzés szempontjából, Szent Istvánon tanulok Budapesten, és jó a képzés. Ha szereted a kémiát meg a növényvédelmet akkor jó választás. Igaz nehéz elvégezni, de elhelyezkedés meg kereset szempontjából az egyik legjobb Msc szak szerintem az agrár vonalon.
2018. febr. 13. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!