A szakirányú továbbképzés milyen végzettségnek felel meg?
Bsc-s vagyok jelenleg, nem találtam olyan Msc-t ami érdekelne, de találtam szakirányú továbbképzést. Azt írják itt is adnak diplomát. Na de az Msc meg ez, nem ugyanaz, ugye?
Valamint azon is vitatkoztunk csoporttársaimmal, hogy Bsc végzettség még nem egyetemi végzettség (diploma), ahhoz kell az Msc, hogy végül kijelenthessük diplomásak vagyunk.
Javítsatok ki, ha tévedek.
Hajjajjj...
Az alapszakos (BA/Bsc) diploma is diploma.
Én orvos-egészségtudomány területen tanulok, amit kinéztem szakirányú továbbképzést annak előfeltétele egészségtudományon szerzett Bsc végzettség. Elvileg ezen is kell szakdogát írni, van vizsgaidőszak is. Csak olyan furcsa ez a megnevezés hogy szakirányú továbbképzés. Mert se nem Bsc, se nem Msc képzéshez nem sorolják. Azért kérdeztem.
Oké, hogy a Bsc-n szerzett diploma is diploma, de pl. az én szakterületemen csak "diplomás" validálhat eredményeket, aminek előfeltétele, hogy legyen Msc vagy még annál is magasabb (doktor/doktori) végzettséged. Szóval emiatt is gondolom azt, hogy a Bsc csak főiskolai végzettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!