Nyelvvizsgát vagy emelt szintű érettségit tennétek?

Figyelt kérdés

Most fogok menni új egyetemre. Egy tárgyból középszinten mindenképp érettségiznem kell, de az egy vicc, amiatt nem aggódom. A követelmények szerint elég a közép mindkét felvételi tárgyból, a hallgatók szerint az emelt szintű tudás elengedhetetlen az egyikből (nem nyelvről beszélünk amúgy).

Van már egy nyelvvizsgám angolból, de valamiért úgy érzem, a mostani félévem lesz az utolsó, amikor ráérek más nyelvet tanulni az angolon kívül és valószínűleg az életben nagyobb hasznát venném, mint egy emelt érettséginek. Viszont az adott nyelvet 7 éve tanultam utoljára, akkor is csak 4 évig. Nem tudom, mennyire lenne nehéz felkészülni rá.

Ugyanakkor ha tennék emeltet, jó eséllyel magasabb lenne a pontszámom, aki a felvételin nem számít, mert így is, úgy is meglesz a pontom, de ahogy néztem, az egyetem több szakmai lehetőséget is kínál azoknak, akik emelttel jönnek, vagy magasabb pontszámot értek el, ráadásul ahogy már említettem, elvileg a hozzá szükséges tudás is szükséges, ha az ember nem akar csúszni vagy szenvedni.

Szóval:

Tanuljak most a nyelvvizsgára és a középre és az emeltes anyagot majd behozom, amennyire tudom, érettségi nélkül (mivel közepem már van)...

Vagy tanuljak a középre, csináljam meg mellé az emeltet és hagyjam a nyelvvizsgát a fenébe?

Az emelt elvileg nagyon nehéz az adott tárgyból, de nekem a nyelvvizsgára felkészülés sem tűnik laza fél éves melónak úgy, hogy csak alapszintű szókincsem van és valamennyire tudok ragozni, stb, egyszóval átlátom annyira már a nyelvet, hogy tudjak magamtól is készülni, de semmi több.

Ti mit tennétek?

2018. jan. 11. 18:23
 1/4 A kérdező kommentje:

Ja, azt elfelejtettem, hogy azért is gondolkodtam az emelten, mert én sajnos olyan vagyok, hogy ha nem rúgdosnak úgymond és nem kérik számon, akkor csigalassan tanulok és nem veszem komolyan... Valószínűleg abból a pótlásból is ez lenne, ha nem érettségivel végződne.

Viszont arra jelentkezni 40 ezer forint körül van és azt vissza sem kapom, ellenben a nyelvvizsgán, ha egyáltalán sikerül.

Az a baj, hogy nem vagyok tisztában a képességeimmel és azzal, melyikre tudnék jobban felkészülni ennyi idő alatt és hamarosan le kell adnom a jelentkezést érettségire.

2018. jan. 11. 18:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Nyelvvizsgát, mert az kell a diplomádhoz.
2018. jan. 11. 18:27
 3/4 A kérdező kommentje:
De van már egy és csak egy kell hozzá.
2018. jan. 11. 18:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fenének tenni egy emelt érettségit, amire semmi szükséged nincs? Az egyetemen majd megtanulod azt az anyagot, amit az adott tárgyból kérnek. Mi az, hogy az egyetem több szakmai lehetőséget kínál azoknak, akik emelttel jönnek? Az egyetemet a legkevésbé se érdekli, hogy ki mivel jött. Tegyél még egy nyelvvizsgát, az számít az elhelyezkedéskor, esetleg még nyelvpótlékot is kaphatsz rá majd. A 4 év tanulás kellő alap.
2018. jan. 11. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!