Mérlegképes vs Pénzügy Számvitel?
Alig van időm dönteni a továbbtanulást illetően. Most pénzügyi-számviteli ügyintézőnek tanulok. Felvázolom mikben gondolkoztam:
1.Ezután elvégzem a mérlegképes könyvelőit, majd utána dolgozok és munka mellett akár "foszk"-ban majd alapképzésben levelezőin elvégezném a pénzügy számvitelt.(Csak fokozatosan)
2. Felső oktatási szakképzésben végzem el a Pénzügy Számvitel szakot, majd utána ha bírom akkor diploma, ha nem akkor munka.
3.Pénzügy Számvitel alapszak egyből és utána dolgozom.
4. Gépész irányba áttekintgetek (nincs emelt matekom, középszinten irtam 86%-osat, nem érettségiztem fizikábol stb... átlagos közgázos diák vagyok) és vagy Gépészmérnökit vagy Logisztikai mérnökit végzek illetve duális vagy sima képzésben.
Szerintetek melyik lenne a legjobb út? Kíváncsi vagyok a véleményekre, illetve milyen nehezek az említett szakok, milyen az elhelyezkedési lehetőség, a megélhetés stb... stb...
#9-es vagyok.
Nem ismerem az összes FOSZK képzés mintatantervét, de nálunk pl. nem is volt matek. A legmatekosabb tárgy a statisztika, az összes többihez -ahogy a kérdező is írja- elég a négy alapművelet ismerete. Logikus gondolkodás, továbbá a kapcsolódó jogszabályok naprakész alapos ismerete ajánlott.
Elhelyezkedési lehetőségek: szakmai gyakorlat kötelező, ebben az iskola is támogat, ha nagyon nem találnál semmit arra a félévre.
Fontos viszont a nyelvismeret is, de azok a csoporttársaim, akik komolyan vették a képzést, a szakmát, mind el tudtak helyezkedni hosszútávon is (SSC, könyvelés, könyvvizsgálat egyaránt). Igaz, ez mind főváros, de elég jó esélyeket ad szerintem a képzés vidéken is. Sok vidéki csoporttársam a szülővárosában tudta elvégezni a gyakorlatot. A gyakorlat adta lehetőségek kihasználása pedig már csak Rajtad múlik, hogyan tudod kamatoztatni.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Alapképzés esetén az általam leírt középiskolai hármas matek mennyire elegendő?
Ott tudtommal azért több matekkal találkozik az ember.
Illetve, az alapképzés mennyivel ad többet?
Jól sejtem hogy a ranglétra megmászására szolgál akkor leginkább? Egy esetleges vezetői pozíció betöltésének alapfeltételeként?
Ismét #9-es vagyok.
Attól függ milyen munkahely, multiknál nem látok különbséget a bérekben. Sőt, van olyan csoporttársam Foszkról, aki nem ment tovább alapképzésre, de mégis megkeres annyit, mint egy átlag psz diplomás. Aktív nyelvtudás sokkal többet számít, anélkül diplomával is csak minimálbérért gürizhet az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!