Hogy lehetek államilag ösztöndíjas? Ha, az lennék, mikor tudnám meg? Még az egyetem megkezdése előtt?
Úgy, hogy felvesznek állami ösztöndíjas helyre (eléred a ponthatárt).
Egyetem megkezdése előtt derül ki
Az egyes pontos választ adott, de a kérdésedből adódóan teljesen el vagy veszve, így kicsit kifejtem.
Amikor beadod a felvételi jelentkezést, nemcsak a szakot kell megjelölnöd, hanem a szakhoz tartozó egyéb információkat is - pl. hogy nappali/levelező képzés, önköltséges/államilag támogatott. Tehát csak akkor lehetsz állami ösztöndíjas, ha államilag támogatott szakot jelölsz meg, és ennek a felvételi ponthatárát eléred. A fizetős és az ingyenes képzésnek két különböző ponthatára van, függetlenek egymástól (de gyakran hasonlóak, akár ugyanakkora is lehet). Ebből adódóan a ponthatárok kihirdetésekor kiderül számodra az is, államilag támogatott képzésre kerültél-e be. Ha csak az államit jelölöd a felvételin, akkor nem kerülhetsz fizetősre, és ez fordítva is igaz. Ha mindkettőt bejelölöd, akkor is kell sorrendet választanod, és oda vesznek fel, ahova elég a pontod és a legmagasabb helyen van a te sorrendedben. Így már júliusban, a ponthatárok kihirdetésekor megtudod, hogy állami ösztöndíjas képzésre fogsz-e járni szeptembertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!