Hogy lehet elrontani a középiskolai felvételit?
A legfontosabb, hogy bízz magadban, és hogy ne dőlj be az ijesztgetésnek. Velem kémia emelt után volt, hogy másfél óra alatt végeztem a négy helyett, és egész délután azt hittem, hogy elrontottam valamit, mert attól volt hangos az internet, hogy ekkora szivatós feladatsort még soha nem állítottak össze meg ilyesmik. :D Másnap kiderült, hogy teljesen jó lett, pedig előzetesen én is ilyesmiktől paráztam.
A mi felvételinket közepes nehézségűnek mondták, ha jól emlékszem, és én is olyasminek éreztem, de tudom, hogy minden évben megy miatta a kiakadás. Vigyél magaddal vizet, cukrot, és azzal indítsd, hogy átlapozod a feladatsort. Nem muszáj sorban haladni, nekem az évek során az vált be, hogy mindig azzal a feladattal kezdek, amit a legkönnyebbnek/legszimpatikusabbnak érzek első látásra, és úgy haladok tovább.
Mivel ez az első komoly megmérettetésed, szerintem érthető, hogy aggódsz, de semmi szükséged rá. Valószínűleg nagyjából olyan pontokat fogsz írni, mint amilyenek a gyakorlásaid lettek, még ha ott helyben máshogyan is érzed. :)
en is 8.-os vagyok en is iden irom meg en is izgulok ahogy mindenki, amugy tok mindegy hogy nehez-e vagy nem mert ha nehezebb akkor kevesebben tudjak jol megoldani a feladatokat
ha keszulsz ra akkor nem nehez, mind a 2 teszt ugy van altalaba megcsinalva hogy fokozatosan nehezednek a feladatok, de jusson ido az utolso parra is mert azok altalaba tobbet ernek, a szoveges feladatok, a fogalmazas es a szovegertesre gondolok, de a konnyebbekkel kezd mert akkor erezni fogod hogy nem is olyan nehezek es belejossz
Mikor én felvételiztem (2010), akkor a matek mintha nehezebb lett volna, a magyar pedig semmi extra. Összesen, azt hiszem, 75 pontom lett.
A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy nem olvasod el figyelmesen a feladatokat és nem a kérdésre válaszolsz, vagy nem úgy oldod meg a feladatot, ahogyan azt elvárják. Ezen felül nem nézed át, érthetetlenül fogalmazol, túl izgulod, rosszul osztod be az idődet... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!