Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosit kezdtem, most nem...

Orvosit kezdtem, most nem érzem magam megfelelőnek. Merre módosíthatok pályát?

Figyelt kérdés

19 leszek, most van az 1. vizsgaidőszak, szerintem az anatómia kifog rajtam.

6.óta bioszt-kémiás vagyok, állatorvos/orvos/gyógyszerész volt amik közül választottam. Az orvosi csak úgy lett, nem elhivatottságból.

A bioszt szeretem, kémiánál a matekot jobban, infót megtanulom ha kell. Történelem az, amivel nem foglalkoznék. A formatervezés, nyelvtanulás, filozófia, rajzolás érdekel és kikapcsol. Mindig kitűnő voltam.

Mit lépjek ebben a helyzetben? Élemiszermérnökire mehetnék emelt bioszt-kémiával (angol emelt is van)

Szempont, hogy nagyon biztos álláslehetőséget kínáljon és sokat keressek végzettként. 18/L

2017. dec. 25. 17:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha kutatni szeretnel, akkor a biologia szakot ajanlom barmely egyetem termeszettudomanyi karan. En az ELTE-n vagyok elsoeves es imadom. Nem konnyu, eleg rossz statisztikak vannak a vegzessel kapcsolatban, de ha nem hanyagolod el, siman megcsinalhato. Az elso (ket) felevben ket kriteriumtargyat kell teljesiteni, biologiat es kemiat, de mivel ahogy olvastam emelt erettsegid van mindkettobol, ogy konnyeden teljesited ezeket az elso zh alkalmaval :)

A vizsgaidoszakrol nem tudok nyilatkozni, nekem is ez az elso, de annyit azert hozza tudok fuzni, hogy nagyon konnyu csuszni a targyakkal... az alapkepzes 3 ev, de sajnos eleg gyakran 4-5 ev lesz belole :/

Mindenesetre nagyon nagyon ajanlom! :)

2017. dec. 26. 11:09
 12/15 anonim ***** válasza:
Kár, hogy itthon a kutatás (PHD) a versenyszférához képest szerintem nevetségesen keveset fizet. Szóval az utolsó mondata nem nagyon illik rá.
2017. dec. 26. 11:12
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

"Az orvosi csak úgy lett, nem elhivatottságból." - na, ezért nem érzed megfelelőnek, mert nem vagy a helyeden!

De az élelmiszermérnökit felejtsd el!

Inkább az infóra és a nyelvekre gyúrj rá, ha jó állást akarsz magadnak és ha mindenképpen váltani akarsz!

2017. dec. 26. 11:27
 14/15 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat,engedelmetekkel a szegedi kolleginának különösen! Ez a vizsgaidőszak vízválasztó lesz, ha kezdek 2.szemesztert, máshogy fogok tanulni, összeszedem magam.

Ha ennyi nincs bennem, a biosz-infó határterület tűnik a legdinamikusabbnak.

2017. dec. 27. 12:27
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
A szegedi kollegina drukkol és energiát küld! :) A parázás szerintem csak a csomag része. :D
2017. dec. 27. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!