Milyen esélyeim vannak a későbbiekben tanárként?
Tanárszakos(kémia) hallgató vagyok, ez a harmadik évem az egyetemen. Egyre inkább úgy érzem, hogy nem akarom diploma után "elfeledni " mindazt a tudást amit az egyetemen megszerzek. Ez alatt azt értem, hogy fantasztikus dolgokat tanítanak, de ezekkel a számomra csodálatos dolgokkal egyetem után, egy középiskolában sosem fogok találkozni.
Egyre jobban vonz a kémia, nemcsak azon a szinten, ahogy mi tanuljuk, többet szeretnék tudni, nem akarom 3 év múlva itthagyni az egyetemet.
Tanarszakoskent is van lehetőségem diploma után folytatni a tanulmányaimat? Pl doktori képzésre csak vegyész jelentkezhet?
Köszönöm a valaszokat.
"A közoktatásban egyszakos tanárkén nem túlzottan fényes a jövő" - fizika/kémia szakosként hidd el, hogy el fog tudni helyezkedni :)
És igen, természetesen jelentkezhetsz doktori képzésre.
@Tom Benko:
Nézd meg légyszi azt a bértáblát! Mesterdiplomával az első 2 évben nettó(!!) 135t fogok kapni. de tök jó a helyzet amúgy, egészen 150ig is felmehet kb 10 év után. mekkora mázli! Akkor majd még egy Balaton-szeletre is jut az albérlet kicsengetése után, nagyon várom.
kérdező, én is tanárszakos vagyok, és hasonló érzéseim voltak, ezért utánakérdeztem, és lehet menni PhD-re a képzés után. Én is így fogok terveim szerint tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!