NKE államtudományi képzés?
Én idén vagyok elsőéves rajta. A beszélgetéstől egyáltalán nem kell tartani, csak arra kíváncsiak, honnan származik a motivációd a közszolgálat irányába (vagy esetleg csak azért akarsz-e odajönni mert félsz a versenyszférától)
Tőlem olyanokat kérdeztek, hova jártam, miből érettségizek, mik voltak a kedvenc tantárgyaim, mit csinálnak a szüleim stb.., és arra kíváncsiak, miért érdekel ez az irány (volt-e a családomban korábban valaki állami, közszolgálati pozícióban, vagy valahonnan máshonnan származik ez az érdeklődésem), illetve tőlem még kérdeztek olyat, mit gondolok a közszolgák megbecsültségéről napjainkban. Igazából bármit kérdezhetnek, kötetlen a beszélgetés.
Most első félévben politológia, pszichológia, szociológia, mikroökonómia, statisztika, információs társadalom, államelmélet, egyetemes államtörténet és magyar állam- és jogtörténet volt nekünk, szóval elég változatos tantárgyak vannak, de egyértelműen humán beállítottságúaknak való szak.
Szerintem a tanárok jó fejek, most a vizsgaidőszakban is meglepően jóindulatúak, szóval nekem bejött ez az irány :)
Kedves előző hozzászóló!
Engem is érdekelne a szak. Hogy látod, egy másik egyetem mellett levelezőn elvégezhető? Nehéz? Inkább nappali?
Az egyetemen mit hangoztatnak? Jó elhelyezkedést kívánnak nyújtani? Mik a kilátások?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!