Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » NKE államtudományi képzés?

NKE államtudományi képzés?

Figyelt kérdés
Valaki tudna mesélni a szakról? A felvételi beszélgetésen miket kérdeznek?

2017. dec. 22. 13:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Én idén vagyok elsőéves rajta. A beszélgetéstől egyáltalán nem kell tartani, csak arra kíváncsiak, honnan származik a motivációd a közszolgálat irányába (vagy esetleg csak azért akarsz-e odajönni mert félsz a versenyszférától)

Tőlem olyanokat kérdeztek, hova jártam, miből érettségizek, mik voltak a kedvenc tantárgyaim, mit csinálnak a szüleim stb.., és arra kíváncsiak, miért érdekel ez az irány (volt-e a családomban korábban valaki állami, közszolgálati pozícióban, vagy valahonnan máshonnan származik ez az érdeklődésem), illetve tőlem még kérdeztek olyat, mit gondolok a közszolgák megbecsültségéről napjainkban. Igazából bármit kérdezhetnek, kötetlen a beszélgetés.

Most első félévben politológia, pszichológia, szociológia, mikroökonómia, statisztika, információs társadalom, államelmélet, egyetemes államtörténet és magyar állam- és jogtörténet volt nekünk, szóval elég változatos tantárgyak vannak, de egyértelműen humán beállítottságúaknak való szak.

Szerintem a tanárok jó fejek, most a vizsgaidőszakban is meglepően jóindulatúak, szóval nekem bejött ez az irány :)

2017. dec. 27. 01:11
 2/4 anonim válasza:

Kedves előző hozzászóló!

Engem is érdekelne a szak. Hogy látod, egy másik egyetem mellett levelezőn elvégezhető? Nehéz? Inkább nappali?

Az egyetemen mit hangoztatnak? Jó elhelyezkedést kívánnak nyújtani? Mik a kilátások?

2017. dec. 27. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem nem olyan fontos nappalira menni, mert úgyis az otthoni felkészülés számít majd főleg, ha nappalira mész, annyi a különbség, hogy ott bizonyos tárgyakból évközben is számonkérnek (és ha jól teljesítesz, így pár tárgyból megúszhatod a vizsgát, de nappalin évközben is folyamatosan tanulni kell). Másik egyetem mellett viszont nem csinálnám.
2017. dec. 28. 16:05
 4/4 anonim ***** válasza:
De én nappalin vagyok, főleg arról tudok írni, levelezőre pedig úgy tudom itt nem is mehet akárki, csak akik már eleve valamilyen közszolgálati pozícióban dolgoznak.
2017. dec. 28. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!