Ismertek olyat, aki 2 egyetemet is otthagyott a vége előtt?
Nekem van egy barátnőm, aki sokadik próbálkozásra találta meg az útját. Először elkezdett egy egyetemi szakot, de pár félév után otthagyta, inkább elkezdett egy OKJ-t, de azt sem fejezte be, végül kitalálta, hogy fogorvosira megy, újra kellett érettségiznie, és itt végre jól érzi magát. Még nem végzett, de kétlem, hogy ezt ott hagyná.
Ez a sztori sajnos nem annyira hasonlít a tiédre, neki nincs munkája, más végzettsége, ő az érettségi utáni útkeresése során hagyott ott több képzést is. A családja támogatta őt, a barátai is. Én inkább sajnáltam, mert látszott rajta a kétségbeesés, hogy nem találja a helyét, nem tudja, mihez kezdjen, mit végezzen el, és félt, hogy kifut az időből is.
Ha te úgy érzed, nem a te világod a felsőoktatás úgy általában, akkor felesleges erőltetni. Van munkád, mást is tanulsz, miért küzdesz már másodjára? Mi motivál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!