Logisztikai mérnöki szak mennyire lenne nehéz nekem, aki 1,5 év elte proginfó után váltana?
BME persze a legjobb log.mérnöknek
Győrben könnyű a képzés, de szerintem ott logisztikai menedzser képzés van csak, nem mérnök (azaz kevesebb a fizika, kémia, stb)
Logisztikai mérnöknek-menedzsernek nem kell a járművek felépítését tudniuk (illetve BME-n valamennyire, mert első 1-2 évben sok a közös tárgy a közlek-járműssel; bár frissítésről frissítésre kevesebb).
A szakmai dolgokat a munkahelyen tanulod meg, esetleg továbbképzésen, másoddiplomán stb.
Figyi. A logisztikán nem logisztikai mérnökök dolgoznak, hanem közgazdászoktól kezdve matematikusokig mindenki _akinek van releváns munkatapasztalata_. Ez utóbbi sokkal többet ér, mint egy szakirányú diploma.
2. A digitalizáció következtében a jövő logisztikájában is sokkal nagyobb szerepet fog játszani az IT. Ld. Amazon. — az infósoké a jövő a logisztikában.
Oké egy jó ötlet: informatika alapdiploma, rá egy BME MBA? Tökéletes logisztikára — ha van releváns munkatapasztalatod. (Ha nincs, a szakirányú diploma sem ment meg.)
"BME MBA"
Hát pont az MBA-nek nincs semmi köze a logisztikához.:)
Inkább BME Logisztika MSc, vagy BME Lean szakmérnök.
"a jövő logisztikájában is sokkal nagyobb szerepet fog játszani az IT. Ld. Amazon. — az infósoké a jövő a logisztikában"
Értem amit mondasz, de ott tévedsz, hogy a logisztikában már MOST óriási szerepet játszik az IT, ugyanis ez egy multidiszciplináris terület.
Már a Logisztika definíciója is impliciten tartalmazza ezt: "Anyagok és INFORMÁCIÓK áramlásának tervezése, szervezése rendszeren belül és rendszerek között".
Már a legelső vállalat irányítási elgondolás (módszertan, szoftver) az MRP (Material requirements planning) is egy termelés logisztikai feladat megoldására született (~1964). :)
Az iskolarendszerű képzés eleve kevesebb mint felét fedi le a valós szakmáknak. Ha megnézed a valódi menedzsereket, keveseknek van valódi szakirányú diplomájuk.
Nem mondom, hogy a logisztikai mérnök szak ne lenne jó, csak azt, hogy ha már elkezdett valamit, akkor fejezze be. Mert többet ér egy infós BA/BSc mint 2 elpazarolt év — miközben a logisztikához semennyivel nem jut közelebb. Én is tanultam logisztikát marketing szakon és MBA-n is, ettől nyilván nem értek hozzá mélységeiben, de ezzel már simán el lehetne indulni logisztikai vonalon.
Ui: az öcsém egy multi logisztikai igazgatója volt egy évtizeden keresztül pénzügyes diplomával. Csak hogy egy konkrét példát mondjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!