Fogalmam sincs mit kezdjek a továbbiakban és eléggé szorít az idő. Mit tehetnék? 18/f
Most fogok érettségizni, de nem tudom utána merre tovább. Jelenleg informatikát tanulok Szegeden, de nem igazán érdekel annyira, hogy a továbbiakban is ezzel foglalkozzak. Időhúzásnak és plusz gondolkodási időnek maradhatnék még egy évet technikusin a suliban, de így, hogy nem érdekel maga a szakma, nem hiszem, hogy érnék vele bármit is. Szeretnék egyetemre menni, mert tudom, a városban jó lehetőségeim vannak, de a számtalan szak közül durván 3 érdekel, és ezekre is igen magasak a ponthatárok, viszont ha nem lennének fent annyira, sem tudnám melyiket választanám szívesen. Bölcsészkaron mindhárom, de elég különböző irányok. Nem vagyok túl jó tanuló (erős 3-as átlag), és matekból vagyok annyira rossz, hogy azt többet nem szeretném látni az életemben (persze csak képletesen). Az egyetem így elég kérdéses, hogy szinte semmi nem érdekel, csak olyanok amikre nem valószínű, hogy felvesznek. OKJ-s képzéseknek utánanézve szintén egyet sem találtam, ami szimpatikus lenne. Viszont nem szeretném abbahagyni érettségi után a tanulmányaim, mert azzal nem mennék sokra. Igazából a leginkább szívem vágya valamilyen módon a filmiparban dolgozni külföldön, de ezt itt elég nehezen tudnám megalapozni. Röviden: mit tegyek, ha nem érdekel semmi, de nem szeretnék a híd alatt megrohadni?
Esetleg adnátok valami tanácsot, hogy mit tennétek az én helyemben?
Egy céllövő a körök közepén eltalálni kívánt pontot nézi, számára nem létezik más, nem nézi a körülötte lévő köröket, méginkább nem a fákon a verebeket.
Vagyis a legfőbb vágyadat valósítsd meg, a külföldi filmipart. Az sem baj ha nem folytatod idehaza a tanulmányaidat, de helyette ezt a vágyad elkezded megvalósítani.
Tapasztalatból mondom hogy nem célszerű 1 másodperc időt sem vesztegetni másod- és harmadosztályú megoldásokkal. Ráérsz másodosztályú megoldással akkor is foglalkozni ha valami olyan jönne közbe hogy a legfőbb vágy megvalósítása lehetetlenné válna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!