Mit tehetek ha másodjára buktam meg matekból?
Régebbi évek anyagai mennyire mennek? Mert sok feladattípus nagy mértékben az általánosban tanultakra épül.
Pedig valószínűleg az lesz a megoldás, hogy többet gyakorolj. (Arra emlékszem, hogy több osztálytársam is olyasmi helyzetben volt mint most te, átlag napi 3-4 óra matekozással tudták tartani a 2-es 3-as szintet. Egyikük sem kapott felmentést, pedig szerintem és szerintük is valami "baj" volt velük.)
Az, hogy nem megy a matek, még nem ok a felmentésre. Ok az lenne, ha kivizsgáltan diszkalkuliás vagy. Ahhoz el kell menni mindenféle pszichológiai vizsgálatokra, ami 18 éves korig ingyenes, utána fizetős. Az IQ akkor is lehet magas, ha diszkalkuliás valaki, mert ahhoz a logika kell, az meg abban az esetben is lehet jó.
Több kérdés is van:
- "Hogyan" nem megy a matek? Az elmúlt 10 évben tettél az egészre, semmi órai munka, semmi házi, és 'mégsem' megy; vagy rendszeresen komolyan gyakoroltál mindig is, energiát fektettél bele és úgy nem megy.
- A magántanár egy dolog, de kérdés, hogy mennyire érzed hasznosnak. Érzed hogy van értelme hozzá járni? Jobban értesz dolgokat amit átvesztek vele? Ha nem, akkor nem hatékony. Neki mi a véleménye? Beszéltetek arról, hogy mit javasol?
És ahogy már előttem is írták: Lehet hogy korábbi anyagot nem értesz és ami arra épülne azt nem érted most.
Végre elkezdeni tanulni és gőzerővel gyakorolni.
A középiskolák 95%-ban úgy van elkészítve a matek doga, hogy simán lehet hozni a 3-as-4-est ha az összes típuspéldát annyiszor megcsináltad, hogy már szinte gondolkoznod sem kell rajta.
Gondolom ez mindig elmaradt.
Annak semmi értelme ha nem érdekel valami és nem is teszel annak érdekében, hogy menjen.
A matek olyan, hogy ha nem gyakorolsz akkor megbuksz. Nem mindenki matek zseni.
Az összes többi csak kifogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!