Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) vagy Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)?
Nagyon unalmasak már az ilyen jellegű kérdések, most jól le fogja savazni mindkét oldal egymást, mintha rohadtul mást tanítanának az ő egyetemükön, vagy valami szuperképességeket lehetne ott elsajátítani, de tök ugyan az a bullshit megy minden üzleti szakon/egyetemen a pénzügy&számvitel meg 1-2 szak kivételével. De felvesznek a multik, mert tudják, hogy azért valószínűleg vannak bizonyos készségeid, ha elvégzel egy ilyen szakot.
Mondjuk ha leültetnek egy SSC-ben és megmutatják, hogy valami erp szoftverben hogy kell majd feljegyzi a számlákat, akkor nem nézel ki a fejedből, mint egy fogyatékos, vagy nem kapsz szívrohamot, ha angolul kell elolvasnod egy üzleti emailt. Kb. erre jók ezek a szakok.
Nézd meg ennél a 2 sulinál a duális képzéseket, mondjuk a kereskedelem és marketingnél a cégeket, TÖK UGYAN AZOK. Szóval ezzel a cégek is tisztában vannak.
Mindkét suli jó, egyedül a BGE-t kerüld el 100 km-es körzetben, ha a pénzügy/számvitelen belül a pénzügy érdekel, mert a pénzügyi tanszék 2 forintot nem ér ott. Pénzügyben a Corvinus verhetetlen, a számviteli képzésük viszont jó.
A BGE-n egy miskolci egyetemen szerzett msc-vel is lehet valaki óraadó. A CEU-n, külföldön doktorált oktatók meg messziről kerülik a BGE-t, és előbb mennek inkább a Metropolitan-re oktatni, mint a BGE-re.
A köztudatból előbb-utóbb úgyis ki fognak menni ezek a sztereotípiák, miszerint a bge mekkora király, a többi meg mind szar. Úgy sem tudjak végletekig fenntartani ezt a hamis képet magukról.
Én a METU-n néztem ki a lenti képzést. Erről van valakinek véleménye?
Executive MBA for IT szakközgazdász szak: A képzésre közgazdász alapszakot végzett szakemberek jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.
Vagy néztem hasonlót a Corvinuson Informatikai menedzsment szakközgazdász címen, csak ott nincs keresztfélév és ott nem két féléves a képzés hanem 3.
Szerintetek?
Mind a kettőhöz van közöm, egyikre se gyere.
(max BGE PSZF)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!