Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulás külföldön és...

Továbbtanulás külföldön és Magyarországon?

Figyelt kérdés

A következő lenne a problémám: szeretnék mérnök lenni, ám nem igazán magyar egyetemet tűznék ki célul. Az elsődleges hiányom a német nyelv tudása. Mire végzek a gimnáziummal, kb. közép szinten fogom beszélni, de egy egyetemre ez így édes kevés. Az angol azonban megy, abból már felső fokú nyelvvizsgám is van, és azt tényleg folyékonyan és jól beszélem. Ennek fényében valami olyan egyetem lenne nekem ideális, ahol angol nyelvű oktatás van. Master's degreenel ez nem is baj, mert ott szinte az összes létező német/ svájci egyetemen így folyik a képzés. Viszont bachelor képzés itt körülöttünk csak németül elérhető, amihez viszont nem rendelkezem elég tudással. Az Egyesült Kir.-ba nem szeretnék tanulni, mert 1.: fizetős a felsőoktatás, 2.: messze van. A magyar egyetemmel (pl. BME) a problémám az, hogy nem valami ismert külföldön.

A következő lenne a koncepcióm: Alap képzést itthon elvégezni BME-n és mesterdiplomát valamelyik külföldi egyetemnél próbálnék meg megszerezni. Ez az ötlet így versenyképesnek hangzik szerintetek, vagy ha tudtok jobb alternatívát, és leírnátok nagyon megköszönném!

2017. nov. 24. 21:22
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó ötlet. A BME színvonalas egyetem. Szerintem jó alapokat ad külföldi továbbtanuláshoz vagy munkaválláláshoz.
2017. nov. 24. 21:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem is jó ötlet, a BME nagyon jó egyetem. Csak rohadt nehéz és szivatnak "merhátezaBME".

Egy Műegyetemista ;)

2017. nov. 25. 03:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!